Sahibinden.com'da yaşanan erişim sorunu giderildi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Sahibinden.com'da yaşanan erişim sorunu giderildi

Teknoloji Haberleri  / Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı

Türkiye'nin en büyük internet sitelerinden Sahibinden.com'a dün akşamdan bu erişişlemiyordu. Sosyal medyada platforma ilişkin skandal iddialar konuşulurken, siteye erişimin normale döndüğü bildirildi.

Özellikle konut ve araba satışlarında oldukça popüler bir site olan Sahibinden.com, dün geceden bu yana erişim sorunu yaşıyordu. Şirket, söz konusu sorunun ortadan kalktığını belirterek, "Platformumuza erişim normale dönmüştür" açıklamasını yaptı.

Sahibinden.com'a dün geceden bu yana hem web sitesi hem de uygulama üzerinden erişim sorunu yaşanıyordu. Siteye erişmek isteyen kullanıcılar, "Sunucu erişim sorunu-belirtilen ada sahip bir sunucu bulunamadı" uyarısı ile karşılaşmıştı.

Peki, siteye ne oldu? Sahibinden.com’a hem web sitesi hem de uygulama üzerinden erişim sağlanamıyordu. Siteye erişim sağlamaya çalışıldığında; "Bu siteye ulaşılamıyor www.sahibinden.com ana makinesinin sunucu IP adresi bulunamadı." uyarısı ile karşılaşılıyordu.

Site üzerinden alışveriş yapan binlerce kişinin yanı sıra, özellikle galericiler ve emlakçılar siteye erişemeyince durumu bildirdi.

SAHİBİNDEN'İN DOMAİNİNİ ABD'Lİ ŞİRKET SATIN ALDI İDDİASI

Sosyal medyadaki bir iddia ise çok konuşuldu. Sahibinden.com’un domain süresinin dolması ve domaini başka birinin satın alması sonucu siteye erişilmediği iddia edildi. İddialar arasında domaini ABD’li bir şirketin aldığı ve yüklü miktarda bedel istediği de vardı.

sahibinden

Şirket, dün geceden bu yana platforma erişimde karşılaşılan sorunun alan adı hizmeti sağlayan firma ile yaşanan teknik sorundan kaynaklandığını, problemin en kısa sürede giderilmesi için ilgili firmanın çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

SAHİBİNDEN.COM: SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Konu ile ilgili sahibinden.com'dan yapılan açıklamada, "Alan adı hizmeti sağlayan firma ile yaşadığımız bir teknik sorun nedeniyle platformumuza şu anda erişim sağlanamamaktadır. Sorunun en kısa sürede giderilmesi için ilgili firmanın çalışmaları devam etmekte olup, konu çözüldüğünde yeniden bilgilendirme yapılacaktır." ifadelerine yer verilmişti.

SAHİBİNDEN.COM'DA YAŞANAN SORUNUN NEDENİ DOMAİN Mİ? 

Sosyal medyada en çok konuşulan konu olan olayda ABD’li bir domain firmasının sahibinden.com’un alan adını dondurduğu belirtildi. Bahsi geçen ABD’li firma Network Solutions’ın internet sitesinde sahibinden.com’un alan adının kilitli olduğu bildirildi. Firma bunun gibi kilitlenme durumlarına bir takım nedenlerin yol açtığı bilgisini veriyor.

Söz konusu kilitlenmenin yaygın nedenleri arasında ticari marka anlaşmazlığı, mülkiyet anlaşmazlığı gibi bir anlaşmazlığa konu olması yer alıyor. Ayrıca mevcut alan adı sahibinin alan adının kilitlenmesini de talep edebileceği belirtiliyor.

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...