Albatros-S İDA'dan nefes kesen görüntüler! SSB Başkanı yeni hedefi açıkladı: İHA'lardan sonra sıra SİDA'larda...

Düzenleyen:
- Güncelleme:

TEKNOLOJİ Haberleri

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, sosyal medya hesabından yaptığı yeni bir paylaşımla 'Albatros-S İDA Sürüsü'nün görüntülerini yayınladı. Demir'in paylaşımı büyük beğeni toplarken, SSB Başkanı yeni hedefi açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Twitter hesabı üzerinden geliştirilmekte olan, test edilen ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine giren savunma sanayi ürünlerine ilişkin son gelişmeleri paylaşıyor. Son olarak yine İsmail Demir, bir video yayınlayarak Türkiye'nin yeni silahlı insansız deniz aracı (SİDA) sürüsü hakkında bilgi verdi. İsmail Demir ayrıca SİDA'larla ilgili hedefi açıklayarak sosyal medya hesabından önemli mesajlar aktardı.

SSB Başkanı Demir, Albatros-S İDA'nın nefes kesen video görüntüsünü yayınladığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Yüksek otonomi özellikli sürü insansız deniz araçları geliştirmeye ve İDA ailemizi genişletmeye devam ediyoruz! Projenin 3.aşamasında 8’li sürü mimarisini hayata geçirdik. Albatros-S İDA Sürüsü farklı görevler icra ediyor, alt görev paylaşımı yapıyor, alt sürülere bölünüyor." 

https://twitter.com/IsmailDemirSSB/status/1602571217738911744

Demir, ikinci bir tweet atarak bu defa hedeflerinin İHA ve İDA'lardaki gibi öncü olmak olduğunu vurguladı. Demir, "Arama-kurtarma, geniş alan tarama-tespit, refakat, şüpheli araçlara angajman ve insanlı sistemlerin kullanılmasının riskli olduğu hallerde görev yapabilecek şekilde temel yetenekler geliştirildi. Hedefimiz İDA’larda da İHA’lardaki gibi öncü olmak. Devamı gelecek..." dedi. 

ALBATROS-S İDA NEDİR?

ASELSAN, Albatros-S'nin, kullanıcı müdahalesine ihtiyaç duymadan seyir yapabilen, yüksek seviye otonomi kabiliyetine sahip, merkezi bir kontrolden bağımsız sürü formasyonunda seyir ve görev icra edebilen İnsansız Deniz Aracı Sürüsü sistemi olduğunu belirtiyor.

Albatros-S İDA hakkında diğer bilgiler ise şu şekilde: ALBATROS-S botları farklı seyir formasyonları uygulayabilen İnsansız Deniz Aracı Sürüsü sürü unsurlarından ve engellerden (hareketli engeller dahil) sakınarak sürüdeki eksilmelere karşı da göreve devam edebilme yeteneğine sahiptir.

Verilen görevin sürü unsurları arasında otonom paylaşımı yapılmaktadır. Farklı manevralar ile görev otonom olarak sonlandırılabilmektedir.

Yüksek hız, manevra kabiliyeti ve düşük Radar Kesit Alanı ile Kızılötesi Kesit Alanına sahiptir. Otonom yazılımı sensör füzyonu, esnek ve artırılabilir sürü mimarisi, sabit ve hareketli engelleri algılama ve dinamik rota planlama ile GNSS ve haberleşme kesintisinde otonom harekatına devam edebilme gibi özelliklere sahiptir.

ALBATROS-S otonom, yarı otonom veya uzak komuta ile kullanılabilmekte olup kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir.

Teknik Özellikler

• En      : 2.00 m

• Boy     : 7.20 m

• Ağırlık : 1.955 kg

• Hız     : 40+ kts

• Kontrol menzili : 200 nm

• Çalışma süresi  : 10+ saat

• Tahrik sistemi  : Kuyruklu İçten Takma Dizel Motor

• Faydalı Yükler  : 250 + kg Faydalı Yük Kapasitesi

Uygulamalar

• Keşif Gözetleme

• Tekli veya Çoklu Bot ile Hedefe Angaje Olma

• Sahil Güvenlik Devriye ve Taarruz

• Üs/Liman Savunma

(Haber Merkezi) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...