Telegram sevilen özelliğini tüm kullanıcılara sundu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Telegram sevilen özelliğini tüm kullanıcılara sundu

TEKNOLOJİ Haberleri

Mesajlaşma hizmeti sunan Telegram, Hikayeler özelliğini tüm kullanıcılara sunduğunu duyurdu. Özellik ilk olarak geçen ay Premium kullanıcılar için yayınlanmıştı.

Telegram, geçtiğimiz aydan itibaren Premium kullanıcılarına sunduğu Hikayeler özelliğini herkesin kullanımına açtı. Facebook Messenger'ın Hikayeleri gibi, sohbet bölümünün üst kısmında baloncuklar şeklinde görünüyor. Bununla birlikte, Telegram'ın Hikayeler'i daha özelleştirilebilir ve yüklenen gönderileri kimin ve ne kadar süreyle göreceği konusunda daha ayrıntılı kontroller sağlar. 

Şirket bugün bir blog gönderisinde "Artık Telegram'da insanlarla tanıştığınızda, sadece birkaç profil fotoğrafını değil, hayatlarının heyecan verici anlık görüntülerini görebileceksiniz" diye yazdı. 

Mesajlaşma hizmetinin 10. doğum günüyle birlikte yayınlanan Hikayeler işlevi şirketin on yıllık geçmişinde 'açık ara en çok istenen özellik' olarak gösteriliyor. 

TELEGRAM HİKAYELER GİZLİLİK ÖZELLİKLERİ

Paylaşılan hikayeleri kimlerin görebileceğini ayarlamak mümkün ve seçenekler 'herkes', 'tüm kişiler', 'seçilen kişiler' ve 'yakın arkadaşlar' şeklinde. Platform, gönderilerinizi görmesini istemediğiniz kişilerden gizlemenize de izin veriyor. Ayrıca, Premium kullanıcıları yeni gönderiler için 6, 12, 24 ve 48 saatlik görüntüleme süreleri arasında seçim yapabilir. Gönderiyi paylaşan kişi, kimlerin hikayeyi açtığını da görebiliyor. 

Bununla birlikte, Telegram, son dönemlerde sevilen bir sosyal medya özelliğini de başlattı. Telefonunuzun ön ve arka kamerası tarafından çekilen fotoğrafları veya videoları aynı anda paylaşmanıza izin veren BeReal benzeri çift kamera modunu da desteklemekte. Ayrıca gönderilere emoji ile 'tepki' de vermek mümkün. Böylece hikayenizi açanlar bir kalp veya başka bir emoji gönderebilir.

Hikayelere yönelik daha geniş kullanım ayarları Premium abonelere özel ve aylık ücreti 5 dolar. Belki de en önemlisi, ödeme yapan kullanıcıların gönderileri Hikayeler sekmesinde ön sıralarda görünmesi olabilir. Aboneler ayrıca başkalarının hikayelerini gizli modda görüntüleyebilir. Ek olarak, aboneler daha fazla süre seçeneğine, kalıcı bir görüntüleme geçmişine (süreleri dolsa bile gönderilerinizi kimin görüntülediğini görebilme), Hikayeleri galeriye kaydetme işlevine, daha uzun altyazı ekleme seçeneğine, daha fazla günlük hikaye paylaşımı iznine sahip.

(Kaynak: Engadget) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...