WhatsApp Web kullanıcılarına iyi haber: Meraklı kişiler artık mesajlarınızı okuyamayacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
WhatsApp Web kullanıcılarına iyi haber: Meraklı kişiler artık mesajlarınızı okuyamayacak

TEKNOLOJİ Haberleri

WhatsApp Web kullanan kişilere güzel bir haberimiz var. Çünkü artık meraklı kişilerin siz bilgisayarın başından kalkınca mesajlarınızı okuması daha da zorlaşacak. Ekran kilidi geliyor.

WhatsApp Desktop beta için geliştirilmekte olan bir ekran kilidi özelliği geçtiğimiz yıl ortaya çıkmıştı, nihayet bu özelliğin artık WhatsApp Web beta beta programına katılan sınırlı bir kullanıcı grubuna sunulduğu görülüyor. Bu özellik sayesinde, uygulamayı bir şifre ile yetkisiz erişime karşı korumak mümkün olabilecek.

WABetaInfo'nun haberine göre, uzun bir test süresinden sonra WhatsApp şimdi ekran kilidi özelliğini WhatsApp Web'in en son sürümünü kullanan ve resmi beta programına katılan bazı beta test kullanıcılarına sundu. Ekran görüntüsüne baktığımızda, WhatsApp Web'in ekran kilitleme özelliği sayesinde kilitlendiğini ve sohbetlerinizi görüntülemek için şifrenin girilmesinin gerektiğini görüyoruz. 

WhatsApp Web kullanıcılarına iyi haber: Meraklı kişiler artık mesajlarınızı okuyamayacak

Peki, ekran kilidi WhatsApp Web'e geldi mi? Öğrenmek için yapmanız gereken tek şey, WhatsApp Ayarları'na tıkladıktan sonra Gizlilik sekmesine girmeniz. Eğer özellik sizin hesabınıza da sunulmuşsa, Gizlilik ayarlarında bir ekran kilidi giriş noktası göreceksiniz. Özelliği aktif ettiğinizde ise, WhatsApp Web'in kilidini açmak için bir şifre girmeniz gerekecek. Ayrıca, parolanın ne zaman sorulacağını seçerek özelliği yapılandırmak da mümkün. Şifreyi unutursanız, WhatsApp Web'den çıkış yapmanız ve QR kodunu okutarak tekrar giriş yapmanız gerekiyor. 

WHATSAPP MESAJLARINA KORUMA KALKANI

WhatsApp Web'de ekran kilidi özelliğinin kullanılması gizlilik açısından avantaj sağlıyor. Bu özelliği aktif hale getirdiğinizde, siz yokken birisi bilgisayarınıza erişse bile, parola girmeden WhatsApp sohbetlerinize ve mesajlarınıza erişemez. Ayrıca, ekran kilitliyken anlık bildirimler de görünmez. Bu yüzden, gizliliği artırarak kullanıcıların mesajlarının gizliliğini korumalarına kesinlikle yardımcı olacak bir işlev ve yetkisiz erişimleri de engeller. 

Ekran kilidi özelliği, WhatsApp Web beta'nın en son sürümünü kullanan bazı kullanıcılar tarafından halihazırda kullanılabiliyor. Önümüzdeki haftalarda daha da fazla kişinin kullanımına sunulacak. 

(Kaynak: WABetaInfo) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...