Netflix oyun hizmetini genişletiyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Netflix oyun hizmetini genişletiyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Netflix, oyun hizmetini hâlihazırda sunduğu cep telefonlarının yanı sıra TV'ler ve bilgisayarlar da dahil olmak üzere daha fazla cihazda test etmeye başlayacağını duyurdu.

Netflix resmi olarak oyunlarını daha fazla cihaza getiriyor. Şimdiye kadar, şirketin oyun albümü yalnızca iOS ve Android'de mevcuttu. Ancak artık platform, yayın teknolojisini TV'lerde ve bilgisayarlarda herkese açık olarak test etmek için kullanmaya başlıyor. Testler Kanada ve Birleşik Krallık'ta sınırlı sayıda Netflix abonesine TV'lerinde oyunları deneyimleme fırsatı sunuyor. Önümüzdeki haftalarda, bu testler desteklenen tarayıcılar üzerinden Netflix.com üzerinden PC ve Mac bilgisayarları içerecek şekilde genişleyecek.

Popüler platformun 2021'de satın aldığı ilk oyun stüdyosu olan Night School Studio'dan 'Oxenfree' ve 'Molehew's Mining Adventure' dahil olmak üzere, bu testlerin bir parçası olarak başlangıçta iki oyun sunulacak.

NETFLIX OYUNLARI HANGİ CİHAZLARDA? 

Oyunlar, Amazon Fire TV Akışlı Medya Oynatıcılar, Google TV'li Chromecast, LG TV'ler, Nvidia Shield TV, Roku cihazları ve TV'ler, Samsung Smart TV'ler ve Walmart ONN dahil olmak üzere belirli cihazlarında oynanabilir. Şu anda Netflix'in oyunları Apple TV'de mevcut değil ancak şirket resmi açıklamasında, zaman içinde daha fazla cihazın destekleneceğini belirti, bunun yanı sıra hangi cihazların destekleneceğine dair ayrıntı vermedi. 

Engadget'in haberine göre, TV oyunları, iPhone'lar ve Android cihazlar için kullanılabilen Netflix Game Controller uygulamasıyla oynanabilir. Uygulama geçen hafta piyasaya sürüldü ve Netflix oyunlarını oynamak için bir akıllı telefonu bir TV ile eşleştirmek üzere tasarlandı.

Netflix, 2021'den beri mobil oyunlar sunuyor ve şu anda 50'den fazla oyun mevcut fakat bundan önce oyunlar yalnızca bir akıllı telefon veya tablette oynanabiliyordu. Öte yandan, oyunlara erişim için hiçbir ek ücret veya uygulama içi satın almaya gerek yok, sadece Netflix üyeliği yeterli. 

Şirketin oyunlardan sorumlu başkan yardımcısı Mike Verdu, şirket blogunda "Oyunları daha fazla cihazda kullanıma sunarak, dünyanın dört bir yanındaki üyelerimiz için oyunları daha kolay oynanabilir hale getirmeyi umuyoruz. Oyun yolculuğumuzun henüz çok başında olmamıza rağmen, üyelere oyunlarla neşe getirmenin heyecanını yaşıyoruz. Beta testçilerimizden geri bildirim almayı ve yolumuza devam ederken daha fazlasını paylaşmayı sabırsızlıkla bekliyoruz." dedi.

(Kaynak: TechCrunch, Engadget) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...