Teknoloji devi Xiaomi, popüler mesajlaşma uygulamasını yasakladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Teknoloji devi Xiaomi, popüler mesajlaşma uygulamasını yasakladı

TEKNOLOJİ Haberleri

Dünyanın en çok kullanılan telefon markalarından Xiaomi, popüler mesajlaşma uygulaması Telegram için bir kısıtlama getirmişe benziyor. Çin'de uygulamayı telefonlara indirmek mümkün değil.

Xiaomi'nin Çin'deki akıllı telefonlara Telegram uygulamasının indirilmesini engellediği ortaya çıktı. Peki neden? MIUI, Xiaomi'nin akıllı telefonlarında ve mobil cihazlarında kullandığı Android tabanlı bir arayüzdür. 2022'de MIUI 13'ün piyasaya sürülmesiyle şirket, kötü amaçlı uygulamaların cihazlarda çalışmasını engellemek ve bunları 'spam' olarak işaretlemek için yeni bir güvenlik özelliği ekledi. O günlerde birçok kullanıcı bu özelliğe tepki gösterdi; Xiaomi'nin Çin'deki iktidar partisi ile iş birliği yaptığını, kullanıcı etkinliklerini izlemek ve uygulamaları sansürlemek için üstü kapalı bir girişimi olabileceğini iddia ettiler.

Bu şüpheler, MIUI'nin kullanıcıların ağ ayarlarını varsayılan ayarların ötesinde değiştirmesine imkan tanıyan uygulamaları engellemeye başlamasıyla daha da arttı. Bir uygulama kötü amaçlı veya tehlikeli olarak işaretlenirse, MIUI uygulamayı cihazdan kaldırmaya ve yüklemeyi engellemeye çalışır.

Teknoloji devi Xiaomi, popüler mesajlaşma uygulamasını yasakladı

XIAOMI 'HİLELİ' UYGULAMA OLARAK TANIMLADI

BleepingComputer'ta yer alan habere göre, kullanıcılardan gelen son raporlar, Xiaomi'nin MIUI sisteminin artık popüler mesajlaşma platformu Telegram'ı Çin'de tehlikeli bir uygulama olarak işaretlediğini gösteriyor. Telegram kanallarındaki raporlara göre MIUI, Telegram'ı "Uygulama, Xiaomi'nin güvenlik incelemesinden geçmedi. Bu uygulama hilelidir ve kullanılması, hileli kesintiler veya haksız tüketim gibi risklere yol açabilir. Güvenlik nedeniyle, uygulama güvenliğini sağlamak ve riskli uygulamalara karşı koruma sağlamak için güvenlik önlemlerinin etkinleştirilmesi tavsiye edilir." şeklinde tanımlıyor. 

Öte yandan, Çin dışına resmi olarak satışı yapılan Xiaomi marka akıllı telefonlarda bu kısıtlamanın olması pek mümkün görünmüyor. Ancak Xiaomi telefonların Çin versiyonunu satın alan kişiler Çin'de yaşaması bile bu kısıtlamaya maruz kalabilecek. 

(Kaynak: BleepingComputer)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...