Togg ile Porsche kapıştı, yerli otomobil şans bile tanımadı! İşte o görüntüler…

Düzenleyen:
- Güncelleme:

TEKNOLOJİ Haberleri

Yerli ve milli imkanlarla üretilen Togg ile Porsche marka bir araçla yarıştı. Togg, ıslak zeminde Porsche’a büyük fark attı. İşte o heyecan verici görüntüler…

Geçtiğimiz Mart ayında seri üretime başlayan yerli otomobil yakın zamanda yollara çıktı. İlk Togg’lar Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine üyeleri ve kamu kurumlarına tahsis edildi. Çekilişle hak kazanan vatandaşlar da araçlarını teslim almaya başladı. Bir süredir de teslimatlar devam ediyor.

Yurdun dört bir tarafında boy gösteren yerli araçlar vatandaş tarafından büyük beğeni toplarken sosyal medyada dolaşıma giren bir video dikkat çekti.  

TOGG, ISLAK ZEMİNDE PORSCHE İLE KAPIŞTI

Türkiye’nin dört bir yanında boy göstermeye başlayan Togg,  Porsche Panamera ile ıslak zeminde yarıştı. Togg'un kalkış anında Porsche'a büyük bir fark attığı görüldü.

Öte yandan 100 kilometreye 7 saniyede çıkmayı başaran Togg’un Porsche’a karşı bu başarısı sosyal medyanın gündemine oturdu.

TOGG'UN FİYATI

"T10X" adı verilen modelin "V1 RWD" standart menzil​li versiyonu 953 bin TL'den satılacak. Yine standart menzilli "V2 RWD"in fiyatı ise ​ 1 milyon 55 bin TL olacak. "V2 RWD" uzun menzilli versiyonun fiyatı ise ​ 1 milyon 215 bin TL olarak belirlendi. 

TEKNİK ÖZELLİKLERİ

160 kW / 218 Beygir güç ve 350 Nm tork üreten T10X RWD (arkadan itiş), iki farklı batarya seçeneğiyle 314 ve 523 kilometrelik menzillere sahip olacak. Arkadan itişli T10X’in 52,4 kWh kapasiteye sahip batarya seçeneği 16,7 kWh/100 km (WLTP) enerji tüketimi değeri sunarken, 88,5 kWh kapasiteye sahip batarya seçeneğinin tüketim değeri ise 16,9 kWh/100 km (WLTP).

ÇİFT MOTORLU ÖZEL SERİ 29 EKİM'DE YOLLARDA

T10X’in 0-100 km/s hızlanması 4,8 saniye olan, 700 Nm tork üreten çift motorlu 435 beygir gücündeki AWD (all-wheel drive) versiyonu ise 29 Ekim 2023 tarihinden itibaren teslim edilmeye başlanacak olan 100. Yıl Özel Serisiyle birlikte yollara çıkacak.

Kaynak: Haber Merkezi

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...