Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Ubisoft’ta kriz büyüyor! Çalışanlar greve gitti, oyun dünyası şirketin geleceğini tartışıyor

Ubisoft’ta kriz büyüyor! Çalışanlar greve gitti, oyun dünyası şirketin geleceğini tartışıyor
Başlık ResmiUbisoft’ta kriz büyüyor! Çalisanlar greve gitti, oyun dünyasi sirketin gelecegini tartisiyor

Fransız oyun devi Ubisoft, son dönemde aldığı kararlar ve katı ofis politikaları nedeniyle büyük bir krizle karşı karşıya. Prince of Persia: The Lost Crown oyununu geliştiren stüdyonun kapatılması ve çalışanlara haftada 3 gün ofis zorunluluğu getirilmesi, şirkette ciddi bir tepki dalgasına yol açtı.

Kaydet
a- | +A

Fransız oyun devi Ubisoft, son dönemlerde aldığı stratejik kararlar ve sıkı ofis politikaları yüzünden büyük bir kriz yaşıyor. Özellikle eleştirmenler tarafından övgüyle karşılanan Prince of Persia: The Lost Crown oyununun geliştirici stüdyosunun kapatılması, çalışanlar tarafından hoş karşılanmadı.

Metacritic’te 86 puan alarak hem klasik seriye dönüş yapması hem de Metroidvania tarzıyla beğeni kazanan oyun, Ubisoft için mali başarı sağlamayınca gözden çıkarıldı. 200 milyon dolarlık dev bir bütçeyle geliştirilen oyun yalnızca 15 milyon dolar gelir getirdiği için yönetim tarafından “başarısız” olarak nitelendi ve yeni projeler için önerilen devam yapımları da iptal edildi.


Ubisoft’ta kriz büyüyor! Çalışanlar greve gitti, oyun dünyası şirketin geleceğini tartışıyor - 1. Resim
Başlık ResmiUbisoft’ta kriz büyüyor! Çalışanlar greve gitti, oyun dünyası şirketin geleceğini tartışıyor - 1. Resim

ÇALIŞANLARIN TEPKİSİ BÜYÜYOR

Ubisoft’un mali başarısızlık gerekçesiyle stüdyolarını kapatması, çalışanların moralini sarsarken, şirket yönetiminin Fransa ofisinde haftada 3 gün ofise gelme zorunluluğunu getirmesi ise bardağı taşıran son damla oldu. “Kreatif fikirleri artırmak ve ekip içi ilişkileri güçlendirmek” iddiasıyla yapılan bu değişiklik, çalışanlarda tam tersine büyük bir öfke bıraktı. 700’den fazla çalışan, karara tepki olarak greve giderek Ubisoft yönetimine ciddi bir mesaj verdi.


Ubisoft’ta kriz büyüyor! Çalışanlar greve gitti, oyun dünyası şirketin geleceğini tartışıyor - 2. Resim
Başlık ResmiUbisoft’ta kriz büyüyor! Çalışanlar greve gitti, oyun dünyası şirketin geleceğini tartışıyor - 2. Resim

ŞİRKETİN DİĞER PROJELERİ DE TEHLİKEDE

Ubisoft’un karşı karşıya olduğu kriz yalnızca çalışan memnuniyetsizliğiyle sınırlı değil. Star Wars Outlaws oyununun beklenen satış rakamlarına ulaşamaması ve Assassin’s Creed serisinin son oyunlarının satışlarında düşüş yaşanması da şirketin üzerindeki finansal baskıyı artırıyor. Rayman gibi popüler serilerin geliştirilmesinin durdurulması ve büyük bütçeli AAA oyunlarda yaşanan teknik aksaklıklar, şirketin hem gelir hem de itibar açısından zor bir dönemden geçmesine neden oluyor.

BAKMADAN GEÇME
Dev oyun firması Ubisoft satılıyor mu? Yeni sahibi belli oldu
HABER

Dev oyun firması Ubisoft satılıyor mu? Yeni sahibi belli oldu

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Teknoloji
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.