'Yapay Zekâ'dan ilk animasyon dizisi!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
'Yapay Zekâ'dan ilk animasyon dizisi!

TEKNOLOJİ Haberleri

Yapay zeka teknolojisi geliştikçe, ürettikleri ürünler de şaşırtıcı bir hal almaya başladı. Hastalıkları tespit edebilen, makineleri çalıştırabilen 'yapay zeka' "Fully Loaded" adında bir mini dizi de çekti. Yapay zeka ile üretilen 'Fully Loaded' adlı animasyon dizisi bugün Cannes Lions'da tanıtıldı.

Sanat dünyasında yapay zekâ kullanımına dair tartışmalar devam ederken Amsterdamlı ajans awesomenessness, yapay zeka üretimi animasyon dizisinin tanıtımını gerçekleştirdi.

Eğitimden, sağlığa, teknolojiden bilime kadar üretim hatlarına giren yapay zeka, sanata da el attı.

Yapay zekanın ilk mini dizisi 'Fully Loaded‘ geleceğe işaret ederken, savaş olmayan ve suç işlenmeyen, evrensel bir temel gelirin olduğu ütopik bir dünya tasvir ediyor. Suburbia isimli bu ütopyada, her işi yapay zeka ve robotlar hallederken insanlara bolca zaman kalıyor.

Ütopik evrende, bir amaç arayışında olan aile babası Gregg ailesini, arkadaşlarını, evini, çevredeki fütürüstik mimariyi ve akıllı cihazları anlatıyor. 

'YAPAY ZEKANIN BİZE DAHA ÇOK İHTİYACI VAR'

Ütopik bir dünyada, sıradan bir yaşamın sıra dışı komedisi olarak tanıtılan 'Fully Loaded' yarı gerçek yarı animasyon görüntülerden oluşuyor.

Projenin mimarları, gelinen noktayı ise 'Yapay zekaya ihtiyacımız var ama yapay zekanın bize daha çok ihtiyacı var.' diyerek tanımlıyor. 

SANATTA YAPAY ZEKAYA SINIR

Yapay zeka sanatın içinde ilerlerken, geçtiğimiz günlerde Grammy Ödülleri için dikkat çeken bir karar alınmış ve insan katkısı olmayan bir eserin Grammy’deki hiçbir kategoride yarışmayacağı belirtilmişti. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...