Spotify’ın gözü yaşlı: YouTube Music liderliğe oynuyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Spotify’ın gözü yaşlı: YouTube Music liderliğe oynuyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Müzik akışı uygulaması Spotify'ın en büyük rakiplerinden YouTube Music, abone sayısında adeta patlama yaşıyor. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, bu yıl YouTube Music’in abone sayısı 80 milyonu geçti. 

Teknoloji devi Google’a ait müzik akış sitesi YouTube, Premium abonelik modeli sayesinde abonelerinin sayısını her geçen gün katlıyor. Ücret ödemeyen yani Premium abonesi olmayan YouTube izleyicilerine sık sık gösterdiği reklamlarla sinir krizleri geçirten platformda işler iyiye gidiyor.

2015’te kullanıma sunulan ve 2019 yılında Türkiye’de de başlatılan YouTube Music’in kullanımı gittikçe artıyor. Spotify’ın en büyük iki rakibinden biri olarak gösterilen platform, 2020 yılından itibaren küresel çapta bir büyüme yaşamaya başladı. 2020’de 20 milyon Premium ve Music abonesine sahip olan YouTube, 2021’de 30 milyon aboneye ulaşmıştı. Son verilere göre ise, YouTube Music’in abone sayısı 2022’de 80 milyona çıktı.

İŞ BİRLİKLERİ YOUTUBE PREMIUM’U BÜYÜTTÜ

YouTube tarafından yapılan açıklamaya göre, şirketin kullanıcı sayısındaki büyümenin en büyük sebeplerinden biri kurdukları iş birlikleri. Bu yıl YouTube’ın teknoloji ve telekomünikasyon devleri Samsung, Vodafone, LG ve Google One ile iş birliği yaptığını hatırlatalım. YouTube’ın teknoloji ve operatör şirketleriyle anlaşması neticesinde milyonlarca kişiye kampanya dahilinde YouTube Music hediyeleri verildi. Kampanyadan faydalanarak hediyeyi kullanan kullanıcıların yarısından fazlasının YouTube Music kullanmaya devam ettiği açıklandı.

YouTube Music şu anda dünya genelinde en fazla kullanıcıya sahip olan üçüncü büyük video akış platformu. İlk sırada 165 milyon kullanıcısı bulunan Spotify yer alırken, ikinci sırada 88 milyon abonesiyle Apple Music bulunuyor. Dört ve beşinci sırada ise 68 milyon kullanıcıyla Amazon Music ve 12 milyon kullanıcıyla Deezer var. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...