Sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezi... Dondurma yemek için 5 sebep

- Güncelleme:
Sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezi... Dondurma yemek için 5 sebep

Türkiye Cumartesi Haberleri

Çilekli, limonlu, kavunlu, çikolatalı, kaymaklı ve daha niceleri… Dondurma, yaz sıcaklarında serinlemek için en çok tercih edilen tatlılar arasında gösterilirken su ile tüketilmesi tavsiye ediliyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - İçeriğinde karbonhidrat ve proteinin yanı sıra, kalsiyum, fosfor, magnezyum, potasyum, sodyum, demir ve çinko gibi mineraller ile A, B vitaminleri ve D, E ile K vitaminlerini belirli seviyelerde barındıran dondurma, yaz aylarının vazgeçilmez tatlılarından…  Zengin besin öğesi içeriğiyle diğer ağır tatlılarla kıyaslandığında dondurmanın hafif ve sağlıklı bir alternatif olduğunu söyleyen Acıbadem Ataşehir Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşe Sena Burcu “Diyabetiniz yoksa, sağlıklı vücut ağırlığındaysanız, haftada 2-3 kez 2 top dondurmayı külahsız ve sos ekletmeden tüketebilirsiniz. Ancak aşırısı kilo yapar” dedi. Uzmanlar sık sık dondurma yenilmemesini, dondurma ile beraber su tüketilmesinin önemine dikkat çekiyorlar.  

> Kemik ve diş sağlığına katkıda bulunuyor: Kalsiyum içeren dondurma kemik erimesi, diş çürükleri ve kayıplarına karşı kalsiyum ihtiyacınızın desteklenmesine yardımcı oluyor. 

> Kalp sağlığını destekliyor: Dondurma içerdiği potasyum, fosfor, kalsiyum mineralleri sayesinde kalp damar sağlığının korunmasında destekleyici rol oynayabiliyor. 

> Mutluluk veriyor: Dondurma, ağızdaki serinletici ve susuzluğu giderme mekanizmasına olan etkisiyle beyindeki haz merkezini uyararak keyifli ve mutlu hissetmenize destek olabiliyor.

> Enerjinizi arttırıyor: Dondurmanın karbonhidrat içeriği sayesinde verdiği enerji günlük beslenmeye destek olabiliyor. Özellikle zayıf çocuklarda ve yoğun mide bulantısı olan iştahsız hamilelerde, dondurma nötr tadı ve zengin besin ögesi içeriği sayesinde enerji alımının artmasına katkıda bulunabiliyor. 

> Çocuklar için atıştırmalık alternatifi: Karbonhidrat, protein ve yağın yanı sıra vitaminler ile kalsiyum başta olmak üzere birçok minerali içermesi nedeniyle, çocuğunuzun atıştırmalık saatini çeşitlendirmek için hijyenik ortamlarda doğru malzemeler ve yöntemlerle hazırlanan dondurmaları tercih edebilirsiniz.  

SATIN ALIRKEN İÇİNE DE DIŞINA DA DİKKAT

> Tokken tüketin: Aksi takdirde 2 top dondurma yeterli gelmeyecektir. Her ne kadar hafif bir tatlı olsa da fazlası kilo yapar.

> Külah yerine kapları tercih edin: Külahın da kalorisi vardır. Kapta tüketerek dondurmadan gelen kaloriyi azaltabilirsiniz.  

> Sade veya meyveli olanları seçin: Üzerine eklenen soslar ve kuruyemişler, dondurmanın kalorisini arttırır. 

> Ambalajında buz kalıntıları varsa, dikkat: Buz kalıntıları olan dondurma eriyip tekrar donmuş olabilir. Bu durum bakteriyel üremeye açık olacaktır.

> Pastörize sütten yapılmış olmalı: Dondurmanın ham maddesi olan süt, sıcak hava şartlarında hızla bozulabilen bir besindir. Bu nedenle besin zehirlenmesine karşı dondurmanın açık sütten değil, pastörize sütten yapılmış olması sağlık açısından daha uygundur.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...