Suriye'de ölü sayısı 182 oldu

/ Kaynak: AA
Suriye'de ölü sayısı 182 oldu

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Beşşar Esed yönetimindeki ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik hava destekli saldırılarında ölü sayısının 182'ye yükseldiğini duyurdu.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Beşşar Esed yönetimindeki ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik hava destekli saldırılarında ölü sayısının 182'ye yükseldiğini duyurdu. nbsp;
Merkezi Londra'da bulunan örgüt, ülkenin iç kesimlerinde yer alan Hama'da savaş uçaklarının yerleşim yerlerini ve Halfaya ilçesindeki tek ekmek fırınını bombalamasıyla 104 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 200'den fazla kişinin yaralandığını belirtti. Yaralananların çevre kentlerdeki sahra hastahanelerine kaldırıldığı kaydedildi.
SNHR, Halfaya'daki saldırılarda ölenlerin yanısıra Şam'ın banliyölerinde 34, Halep'te 17, Dera'da 10, Humus'ta 7, Deyru'z Zor'da 6, Kuneytra'da 2, İdlib ve Rakka'da birer olmak üzere ülke genelindeki olaylarda ölü sayısının 182'ye çıktığını bildirdi.
Bu arada muhaliflere ait Humus basın merkezinden Ebu Nizar El Humusi, AA muhabirine, Şam yönetimine bağlı birliklerin Humus'un Beyyada ve Halidiye semtlerinde zehirli gaz kullandığını ve 30 kişinin gazdan etkilendiğini söyledi.
Gazdan etkilenenlerin solunum sorunu yaşadığını ve vücutlarında deri soyulmasının olduğunu ifade eden El Humusi, kullanılan gazın mahiyetini bilmediklerini ve sahra hastahanelerindeki doktorların bu gibi vakalar karşısında yeterli donanımlarının bulunmadığını söyledi.
Humus'ta muhaliflerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerin yoğun top ve havan topu saldırısına maruz kaldığını aktaran El Humusi, Hama, Humus kentlerinde halkın bazı temel gıda malzemelerine ihtiyaç duyduğuna değindi.
Öte yandan Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), güvenlik güçlerinin Şam'ın Tadamun, Aseli, Deraya, Yermuk kampı, Duma ve Doğu Guta bölgelerine savaş uçakları, havan ve roketlerle saldırılar düzenlediğini, onlarca evin yıkıld ığını ve hasar gördüğünü kaydetti.
Kentin güney bölgeleri ile uluslararası Şam havaalanı yolu üzerine Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri ile rejime bağlı güçler arasında yoğun çatışmaların meydana geldiğini dile getiren SRGC, ÖSO birliklerinin Halep'in Mineğ askeri havaalanı yakınındaki bir birliğin kontrolünü tamamıyla ele geçirdiğini vurguladı.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...