Uludağ’ın zirvesinde mahsur kaldılar: Ekipler 14 saat sonra ulaşabildi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Uludağ’ın zirvesinde mahsur kaldılar: Ekipler 14 saat sonra ulaşabildi

YAŞAM Haberleri  / İHA

Bursa Uludağ’da mahsur kalan 3 amatör dağcıya ekipler 14 saat sonra ulaştı. Dağcıların zirveden indirilmesi için günün aydınlanması bekleneceği öğrenildi.

Bursa’ya gezmek için gelen 3 kişi Uludağ’a çıktı. Uludağ’da ekipten birinin ayağını burkması nedeniyle 3 kişi ormanlık alanda mahsur kaldı. İhbar üzerine harekete geçen arama-kurtarma ekipleri ATV ve Arazi araçları ile mahsur kalan 3 kişiye 14 saat sonra ulaştı.

GÜNÜN AYDINLANMASINI BEKLEDİLER

Ahmet Çakırer (36), Ali Can (48) ve Ömür Büyüköztürk (49)’unda sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Arama-Kurtarma ekiplerinin 3 amatör dağcıyı oteller bölgesine indirmek için günün aydınlanmasını bekleyecekleri öğrenildi. 

KIYAFETLERİNİ YAKARAK KURTULDULAR

Havanın eksi 10 dereceye inmesi ve şiddetli fırtına nedeniyle mahsur kalan 3 genç ilk olarak kardan barınak yaparak hayatta kalmaya çalıştılar. Jandarma ve AFAD ekipleri ile irtibatta olan Ahmet Çakırer (36), Ali Can (48) ve Ömür Büyüköztürk (49) daha sonra Zirvetepede'ki kulübeye sığındı. Burada çorapları ve elbiselerini yakarak hayatta kalmaya çalışan üç arkadaş, whatsapp üzerinden sesli kayıtla sürekli ekiplerle irtibatta kaldı.

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...