Adana'da akılalmaz görüntü! Çöken yolu kanepe koluyla onardılar
Adana'da belediye tarafından bir türlü yapılmayan yolda çökme meydana geldi. Esnaf çöken yerin talihsiz bir olaya neden olmaması için kanepe koluyla önlem aldı. Belediyeye tepkiler artarken, halk yolun bir an önce onarılmasını istiyor.
Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Seyhan ilçesine bağlı Defne Caddesi'nde yaklaşık bir ay önce altyapı çalışması başlatıldı. Yapılan çalışma sonrası bozulan cadde ve ara sokak yolları bir türlü onarılmadı. Yollar tarlaya dönerken cumartesi günü başlayan yağmurdan dolayı bazı yerlerde çökme yaşandı. Defne Caddesi'nde çöken yola karşı belediye bir önlem almayınca esnaf kanepe kolu koyarak kendince önlem aldı. Esnafın aldığı önlem yolda ilginç bir görüntü oluşturdu.
"GELEN OLMADI"
Defne Caddesi'nde esnaf olan Can Budak, "Yaklaşık 2 aydır bu yol bu halde. Altyapı çalışması var. Burada iki kepçenin çalıştığını ve yeterli ekipmanın olmadığını söylüyorlar. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak iki kepçeyle mi çalışıyoruz? İnsanlar araçla bile geçemiyor, resmen rezil oluyorlar. Yol çöktüğü için buraya kendi imkanlarımızla önlem aldık. Sabah geldiğimde bir araç çöken yere düşmüş. Kendi çabalarımızla çıkardık. Buradaki çukura koltuk kanepesi koydum. Burası için ASKİ'yi aradım. Hatta iş yerimin lavabosu da tıkanmıştı. Beş defa aradım, aciliyeti var dedim ama gelen olmadı" dedi.
"YENİ SÜRÜLMÜŞ TARLA GİBİ"
Mahalle sakini Rafet Tüzen ise, "Bu yol bir aydan bu yana böyle. Altyapı çalışması yapıyorlar. Okullar tatil oldu ve millet yaylasına gitti; o zaman yapılmadı. Şimdi yoğun zamanda yapıyorlar. İşte durum bu halde. Ben sokağın diğer tarafına geçemiyorum. Yol değil, yeni sürülmüş tarla gibi. Gerçekten çok ayıp" ifadelerini kullandı.
Caddenin köy yoluna döndüğünü belirten Hatice Sayar da, "Yol çok kötü, yaklaşık bir aydan bu yana bu şekilde. Yağmur yağdığında çile çekmek zorunda değiliz. Her yer çamur içinde. Köy yoluna döndü buralar" diye konuştu.
