Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Bulgaristan’daki yangın Edirne sınırına dayandı: Alevler büyüyor

Bulgaristan’daki yangın Edirne sınırına dayandı: Alevler büyüyor
Fotoğraf Başlığı Bulgaristan’daki yangin Edirne sinirina dayandi: Alevler büyüyor

Bulgaristan’da çıkan orman yangını Edirne'nin bazı sınır köylerine kadar dayandı. Yangın rüzgârın da etkisiyle zaman zaman büyüyor.

Kaydet
a- | +A

Bulgaristan’da başlayan orman yangını Türkiye - Bulgaristan sınır hattında ilerleyişini devam ettiriyor.

Rüzgârın da etkisiyle zaman zaman ürkütücü boyuta ulaşan alevler, Edirne'nin Lalapaşa ilçesine bağlı sınır köylerden de görülebiliyor.

Bulgaristan’da yangının devam ettiği bölgenin karşısında yer alan Saksağan Köyü’nde yangının büyüklüğü gözler önüne serildi.

"KÖY HALKI TEDİRGİN"

Bulgaristan - Edirne sınırında büyük bir yangının meydana geldiğini ifade eden Lalapaşa ilçesine bağlı Saksağan Köy Muhtarı Özgün Ekici, rüzgarın etkisini artırması takdirinde alevlerin Tunca Nehri'ni aşarak Türkiye'ye sıçrayabileceğini belirterek, "Yağmurun etkisini kaybetmesi sonucu alevler yeniden büyümeye başladı. Bizim itfaiyelerimiz de tedbir ve risk durumunda müdahale amaçlı sınır hattında hazır beklemektedir. Bu yangın bizim köyümüze 2 kilometre mesafede, rüzgar etkisini arttırırsa bizim tarafa geçme durumu çok yüksek. Köylü de bu durumdan dolayı tedirgin. Neredeyse Edirne büyüklüğünde bir şehir kadar büyük bir yangın var. ” dedi.

BAKMADAN GEÇME
Asıl mayın tehlikesi Romanya ve Bulgaristan
HABER

Asıl mayın tehlikesi Romanya ve Bulgaristan'da!

BAKMADAN GEÇME
Bulgaristan hava sahası tehlikede! Acil çözüm bekliyorlar
HABER

Bulgaristan hava sahası tehlikede! Acil çözüm bekliyorlar

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Yaşam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.