Çok güçlü ve şifalı bir baharat; Üstelik koklamak bile sigarayı bıraktırmaya yetiyor!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Çok güçlü ve şifalı bir baharat; Üstelik koklamak bile sigarayı bıraktırmaya yetiyor!

Yaşam Haberleri

Öğütülmüş yaş halde ve kurutulmuş tohum halinde bulunan karabiber bin derde deva. Ayrıca sigarayı bırakmak isteyenlere büyük destek oluyor. Bunca şifacı olan yemeklerin baş tacı baharatın faydaları saymakla bitmiyor.

Tüketilen her öğünde yemekleri tatlandırıcı baharat olarak kullanılan fakat şifası bilinmeyen karabiber onlarca ilacın vücuda verebileceği sağlığı hergün kişiye sunuyor. Yemeklerin içerisinde bir miktar kullanıldığında dahi belirli bir süre sonra şifacı etkisini de fark ettiriyor.

Özellikle kış mevsimlerinde görülen düşük vücut bağışıklığı karabiber ile dengeleniyor. Bol miktarda mineral içermesi sıklıkla tüketmeyi daha faydalı hale getiriyor. Karabiber içinde demir potasyum, mineral A ve C vitamini barındırıyor.

nefisyemektarifleri.com’un yayınladığı bilgilere göre; Bol C vitamini içeren ve doğal antibiyotik özelliği gösteren karabiber tohumu, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Karabiberli bal karışımı özellikle öksürük sorununa çare olmaktadır.

Karabiber zerdeçal gibi metabolizma hızlandırıcı baharatlarla karıştırıldığında sindirim sistemini rahatlatır. Bağırsak ve mide rahatsızlıklarının önüne geçen, hazmı kolaylaştıran bitki yemeklerin içinde veya çaylara katılarak tüketilebilir.

1. DOĞAL ANTİBİYOTİK ETKİSİ

Karabiberin içerisinde bulunan doğal vitamin ve mineral dengesi hastalıklara karşı koruyarak vücudu daha dinç hale getiriyor. C vitamini açısından zengin olan antibiyotik serbest radikallerin vücutta dolaşmasını engel olarak her dönem şifacı etkisini ortaya koyuyor.

Çok güçlü ve şifalı bir baharat; Üstelik koklamak bile sigarayı bıraktırmaya yetiyor!

2. ENERJİ KAYNAĞI

Enerji ilaçlarına tonlarca para vermeyin. Vücudun günlük zindeliğini kazanmasını destekleyici vitamin ve mineral dengesi sunuyor. Bu etkiyi ortaya çıkarabilmek için sabahları bir bardak sütün içerisine bir miktar karabiber katarak tüketmek hem vücuda enerji katıyor hem de metabolizmayı çalıştırıyor.

3. BAKTERİLERE KARŞI SAVAŞ AÇIYOR

Karabiber zamanla yenen yiyeceklerden, dış etkenlerden, çevresel hastalıklardan ve mevsim geçişlerinden kaynaklı olarak oluşan hastalık sürecini daha kolay atlatabilmeyi sağlıyor. Vücuda yerleşen bakterilerin ve zamanla oluşan yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlıyor.

Çok güçlü ve şifalı bir baharat; Üstelik koklamak bile sigarayı bıraktırmaya yetiyor!

4. SİGARAYI BIRAKMADA FAYDA SUNUYOR

Karabiberin en büyük özelliklerinden biri sigarayı bırakmak isteyen kişiler için destek oluşudur. Bunun için bir miktar zerdeçal içerisine eklenen karabiber iyice karıştırıldıktan sonra düzenli olarak tüketilmelidir.

5. CİLDİ PARLAKLAŞTIRIR

Karabiberin doğal şifacı etkisi cilde de iyi geliyor. Vücudun kaybettiği nemi geri kazanmasını destekliyor. Cildi yenileyerek hücreleri onarıyor. Yaşlanma ile beraber oluşan kırışıklık etkisini azaltıyor. Saç diplerine uygulandığında kepek problemine karşı şifa sunuyor. Aşırı saç dökülmesi problemi yaşayanlar için dökülme sorununda yavaşlamayı destekliyor.

Kaynak: nefisyemektarifleri.com

Derleyen: turkiyegazetesi.com.tr

Düzenleyen:  - Yaşam
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...