Dikkat, bu gece başlıyor! Bahar ayında kış geldi: Meteoroloji'den kuvvetli kar uyarısı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dikkat, bu gece başlıyor! Bahar ayında kış geldi: Meteoroloji'den kuvvetli kar uyarısı

YAŞAM Haberleri

Metetoroloji, Karadeniz Bölgesi'nin kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerde ise kuvvetli kar beklendiğini duyurarak uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu geceden başlayarak etkisini perşembe gününe kadar sürdürecek kar yağışı için Karadeniz Bölgesi'ni uyardı. Bölgede soğuk havanın Cuma gününne kadar etkili olacağı kaydedildi. Karın Orta ve Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Bolu'nun yüksek kesimlerinde yer yer yoğun olacağı bildirildi.

YAĞIŞLAR  PERŞEMBE GÜNÜNNE KADAR ETKİLİ OLACAK

Yapılan açıklamaya göre, Karadeniz Bölgesi'nde beklenen yağışların bu gece saatlerinden itibaren kıyı kesimlerde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerde kuvvetli kar (10-20 cm) şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

Dikkat, bu gece başlıyor! Bahar ayında kış geldi: Meteoroloji'den kuvvetli kar uyarısı

Karın Orta ve Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri (Trabzon, Giresun ve Ordu'nun iç kesimleri ile Gümüşhane, Bayburt ve Tokat çevreleri) ile Bolu'nun yüksek kesimlerinde yer yer yoğun (20 cm ve üzeri) olması bekleniyor.

Kuvvetli yağışların perşembe günü sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği ancak soğuk havanın cuma gününe kadar etkili olacağı tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU'YA KAR UYARISI

İç Anadolu Bölgesi'nde yarın yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların, zamanla Konya, Niğde, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir ve Kayseri, Yozgat ve Sivas çevreleri, Ankara ve Kırıkkale'nin güney ilçeleri ile Karaman'ın yüksek kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, Sivas ve Yozgat'ın yüksek kesimlerinde akşam saatlerinden sonra yer yer yoğun kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...