Dinleyenler mest oldu! Dünya birincileri Ulu Camii'de buluştu

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Yaşam Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Diyarbakır Ulu Camii'nde dünya birincilerinden Adem Bilgetay ve Mısır'dan gelen Essam Ahmed Hüseyin Ali Kuran-ı Kerim okudu. Manevi bir ziyafet olan Kuran-ı Kerim tilaveti için dinleyenler "Çok muazzam ve farklı sesi var, mükemmel... Yani diyecek bir şey yok kaçıranlar büyük kayıp içerisinde" dedi.

Kuran-ı Kerim ziyafeti ilk olarak Mısır'dan gelen Essam Ahmed Hüseyin Ali başladı. Ardından İstanbul Üsküdar'dan gelen Adem Bilgetay vatandaşlara unutulmaz Kur'an-ı Kerim ziyafeti yaşattı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan Diyarbakır İl Müftüsü Celal Büyük, bugün Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı tarafından özellikle deprem bölgesindeki illere yönelik gerçekleştirdiklerini söyledi.

Dinleyenler mest oldu! Dünya birincileri Ulu Camii'de buluştu - 1. Resim

Yoğun kalabalığın oluştuğu camide Kur'an-ı Kerim'in ardından dua edildi.

Müftü Celal Büyük, "Bu Kur'an ziyafetine çeşitli dönemlerde dünya birincisi olmuş olan hafızlarımız iştirak ettiler. Tabii böyle bir programın Diyarbakır'da 5. Harem-i Şerif olarak kabul edilen Ulu Camide, ulu mabedimizde olması çok anlam ifade ediyor" dedi.

Dinleyenler mest oldu! Dünya birincileri Ulu Camii'de buluştu - 2. Resim

DOĞU İLLERİNİ GEZDİ

İstanbul Üsküdar Pazarbaşı Camii'nde görev yaptığını söyleyen Adem Bilgetay, 2021 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlemiş olduğu yarışmada Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma Türkiye 1'inciliği nasip olduğunu ve hemen bir yıl sonra yine uluslararası Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında dünya birincisi olduğunu ifade etti.

Bilgetay, "Türkiye'mizde bir ilk olan birincilerin birinciliği yarışmasında da Gaziantep'te yapılan yarışmada da Cenabı Allah bizlere tekrar birinciliği nasip etti. Yüce Rabbim Kur'an-ı Kerim yolundan bizleri ayırmasın Kur'an-ı Kerim'e hadim eylesin inşallah. Yarışmadan hemen sonra doğudaki illerimizde 1 Mayıs Mardin olmak üzere, 2 Mayıs Batman, bugün de Diyarbakır Ulu Camii'ndeyiz. Buradaki camilerimizde Kur'an-ı Kerim ziyafeti programları yaptık, çok yoğun bir katılım oldu. Cenabı Allah katılan bütün cemaatimizden milletimizden halkımızdan razı olsun" ifadelerini kullandı.

Dinleyenler mest oldu! Dünya birincileri Ulu Camii'de buluştu - 3. Resim

"KAÇIRANLAR BÜYÜK KAYIP İÇERİSİNDE"

Türkiye'de yapılan 10'uncu Uluslararası Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasına katılan ve tercümanlar eşliğinde konuşan Essam Ahmed Hüseyin, bu etkinliğin yapılmasından ve katılımından dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Türk halkını çok misafirperver, çok ahlaklı ve çok sevecen bulduğunu ifade eden Hüseyin, "Türkiye'ye ilk defa geldim ama inşallah son olmayacak" dedi.

Dinleyenler mest oldu! Dünya birincileri Ulu Camii'de buluştu - 4. Resim

Kuran-ı Kerim tilavetine katılan vatandaşlardan Aras Yıldız, "Herkese bu güzel tilaveti tavsiye ediyorum" dedi.

Mehmet Kaplan ise Adem hocanın hem Türkiye kıraati hem de Arap kıraatini birleştirdiğini söyledi.

Kaplan, "Bana göre çok muazzam ve farklı sesi var, mükemmel... Yani diyecek bir şey yok kaçıranlar büyük kayıp içerisinde, gelenler büyük kar içerisinde. İnşallah tekrar diğer hocalarımıza müftü bey diğer görevlilerimiz getirirler. Bizleri burada şenlendirirler, yüreğimize su serperler, Allah razı olsun" şeklinde konuştu.

Dinleyenler mest oldu! Dünya birincileri Ulu Camii'de buluştu - 5. Resim

Dinleyenler mest oldu! Dünya birincileri Ulu Camii'de buluştu - 6. Resim

Dinleyenler mest oldu! Dünya birincileri Ulu Camii'de buluştu - 7. Resim

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...