Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Iğdır'da mavi dil paniği, bazı köylerde karantinaya alındı

Iğdır'da mavi dil paniği, bazı köylerde karantinaya alındı
Fotoğraf Başlığı Igdir'da mavi dil panigi, bazi köylerde karantinaya alindi

Iğdır’ın bazı köylerinde küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarda görülen "mavi dil" hastalığının yayılması üzerine bazı köyler karantinaya alındı.

Kaydet
a- | +A

Iğdır'da mavi dil hastalığı görüldü, karantina uygulaması başlatıldı. Karakoyunlu ilçesindeki bir çiftçinin hayvanlarında, kan emen sineklerle bulaşan, sığırların yanı sıra diğer geviş getiren hayvanlarda da görülen viral enfeksiyöz bir hastalık olan "mavi dil" hastalığına rastlandı. Karakoyunlu Kaymakamlığı ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hastalığın yayılmaması için alınan önlemler kapsamında, hastalığın çıktığı alanın 10 kilometre civarında karantina bölgesi oluşturuldu.

GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

Öte yandan, Bekiranlı, Cennetabat ve Koçkıran köyleri koruma bölgesi ilan edildi. Ergenekon ve Fatih mahalleleri ile Bulakbaşı, Aktaş, Kerimbeyli, Aşağı Alican, Taşburun, Bayatdoğanşanlı, Kacerdoğanşanlı ve Gökçeli köyleri ise gözetim bölgesi oldu. Söz konusu köylerde, hastalık geçinceye kadar karantina uygulanarak bölgeye hayvan giriş ve çıkışları yasaklandı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce bölgede aşılama çalışması başlatıldığı, çalışmaların tamamlanmasının ardından önlemlerin kaldırılacağı öğrenildi.

BAKMADAN GEÇME
Adana
HABER

Adana'da mavi dil hastalığı nedeniyle iki mahalle karantinaya alındı

BAKMADAN GEÇME
Edirne
HABER

Edirne'de 'mavi dil hastalığı' alarmı! 8 köy karantinada

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Yaşam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.