Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Isparta'da namaz sonrası camide yumruklu kavga! Müezzinlik dersi kabusa döndü, detaylar şaşırttı

Isparta'da namaz sonrası camide yumruklu kavga! Müezzinlik dersi kabusa döndü, detaylar şaşırttı
Fotoğraf Başlığı ISPARTADA YILMAZLAR CAMİİNDE ÇOCUKLARA MÜEZZİNLİK ÖĞRETİLMESİ SIRASINDA YAŞANAN GERGİNLİĞİN NAMAZ SONRASI YUMRUKLU SALDIRIYA DÖNÜŞTÜĞÜ ÖNE SÜRÜLÜRKEN, CAMİDE GÖREVLİ İMAMIN DARP RAPORU ALARAK SALDIRGAN HAKKINDA ŞİKÂYETÇİ OLDUĞUNU BİLDİRİLDİ. (FARHAD DOSMAMMADOV/ISPARTA-İHA)Ispartada bir camide iddiaya göre çocuklara müezzinlik öğretilmesi sebebiyle yaşanan gerginlik namaz sonrası yumruklu saldırıya dönüştü. Bir vatandaş tarafından saldırıya uğradığını iddia eden cami imamı darp raporu alarak saldırgan hakkında şikayetçi olduğunu bildirildi.

Isparta Yılmazlar Camisi’nde çocuklara müezzinlik dersi kaosa döndü. Namaz sonrası çıkan tartışmada cami imamı Yasin Veli Doğan, yumruklu saldırıya uğradı, darp raporu aldı ve saldırgan hakkında şikâyetçi oldu. Olayın detayları ise pes dedirtti.

Kaydet
a- | +A

Isparta’daki Yılmazlar Camisi’nde çocuklara müezzinlik eğitimi verilirken yaşanan tartışma, namaz sonrasında yumruklu kavgaya dönüştü.

Yaklaşık iki ay önce açılan caminin yapımında gönüllü olarak görev alan bir vatandaş ile cami imamı Yasin Veli Doğan arasında son dönemde gerilimler başlamıştı. Cami hizmetlerine çocukları alıştırmak ve müezzinlik öğretmek için çalışmalar yürüten Doğan, pazar akşamı namazında küçük bir çocuğun heyecanla mikrofonu elinden alması üzerine ortamın gerildiğini aktardı.

DARP RAPORU ALDI

Pazartesi günü ise cübbesini çıkardığı sırada daha önce üzerine yürüyen bir kişinin bağırarak hakaret ettiği ve ardından yumruklu saldırıda gözünden darbe aldığını iddia eden Doğan için 112 Acil Servis ekipleri çağrıldı. Hastaneye kaldırılan Doğan'ın darp raporu aldığı ve saldırgan hakkında şikâyetçi olduğu bildirildi.

ÖNERİLEN HABERLER
Fenomen avukata soruşturma! Bakan Tunç
GÜNDEM

Fenomen avukata soruşturma! Bakan Tunç'tan görüntülere tepki

Doğan, caminin yapımında gönüllü yardımcı olan kişiyle ilk başta çok iyi geçindiklerini ancak son zamanlarda işin farklı boyutlara gittiğini belirterek, "Bu abimizle aslında çok güzel geçiniyorduk. Onu dolduranlar var muhakkak. Bir de abimizin 'yapma, etme, kılma' gibi şeyleri çoktu. Aslında çoğu işi de onunla başardık. Tabii bugünkü sabah namazına gelinceye kadar. Bizim cami derslerimiz var, Diyanetimizin uyguladığı. Bu dersleri namaz öncesi veya namaz sonrası 5–10 dakika da olsa uygulamamız lazım.

Ispartada namaz sonrası camide yumruklu kavga! Müezzinlik dersi kabusa döndü, detaylar şaşırttı
Başlık ResmiIspartada namaz sonrası camide yumruklu kavga! Müezzinlik dersi kabusa döndü, detaylar şaşırttı

HER ŞEYE KARIŞMAYA BAŞLAMIŞ

Yalnız bu abimiz ilk şuradan başladı:

'Sohbetleri kısa kes, burada dinleyen mi var, cemaatin sayısını azaltırsın, cemaati dağıtırsın' gibi şeyler söyledi. Halbuki cemaat 'Allah razı olsun' diyor. Kendisi hazmedemiyorsa, dinlemek istemiyorsa veya rahatsızsa gidebilir. Bu abimiz mesela caminin giriş bölümünü gençlik merkezi olarak yazdırmama da karıştı. Gençlerimizi ve çocuklarımızı buraya çekmek için bu alanı gençlik merkezi olarak yazdırdım. İlk önce levhalara karışmaya başladı. 'Gençlik merkezine ne gerek var, bunu niye yazdırıyorsun, caminin girişindeki levhaları niye yazdırıyorsun' gibi şeyler söyledi" dedi.

Ispartada namaz sonrası camide yumruklu kavga! Müezzinlik dersi kabusa döndü, detaylar şaşırttı
Başlık ResmiIspartada namaz sonrası camide yumruklu kavga! Müezzinlik dersi kabusa döndü, detaylar şaşırttı

TEK SÖZE DARILMIŞ

Olay gününü anlatan Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünkü hadisede, müezzinliği hem büyükler yapmak istiyor, ben de orada çocukları öğretmek adına koro hâlinde müezzinlik yaptırıyorum. Dün çocuklar 3–4 kişiydi. En son 'Sübhanallah, Elhamdülillah, Allahu Ekber' bölümüne geldiğimiz zaman çocuklarımızdan biri 'Sübhanallah' dedi. Ortadaki kardeşimiz biraz küçüktü. O abimiz mikrofonu elinden alıp diğer çocuğa verdi. Şimdi orada ben ortadaki çocuğu düşünmüştüm; çünkü o biraz heyecanlıydı, heyecanının giderilmesi gerekiyordu. O da sıra kendisine geldiği için umutlanmıştı. Abimiz böyle yapınca ben orada yanlış bir şey söylemedim. 'Abi, müdahale etmeseniz; burada ben zaten anlatıyorum, çocuk tekrar ediyor' dedim. Abimiz buradan darılmış olmalı ki karışmadı. Sonra ortadaki çocuğa mikrofonu verdik ve sonuna kadar çocuk benim öğretmemle çok güzel okudu. Kekeme olan kardeşimiz de çok süper okudu. Namazdan sonra şunu söyledim: 'Muhterem cemaatimiz, bu çocuklarımız zaten cumartesi pazar geliyorlar. Bu çocukları okutmayalım demeyelim.' Zaten ben yatsı namazından sonra sohbete başlayınca kalkıp gittiler. 'Mikrofonu o çocuğa ver' dedim ya, herhalde darıldılar, gittiler" ifadelerini kullandı.

ŞİDDETE 'DUR' DİYEN OLMAMIŞ

Mikrofon meselesinin başka bir vatandaşla olduğunu ifade eden Doğan, "Tam burada cübbemi çıkarırken 'Sen akşam bizim arkamızdan konuşmuşsun' dedi. Bağıra bağıra, öyle bir öfkeyle konuşuyordu ki ben dondum kaldım, bayağı sustum.

Ispartada namaz sonrası camide yumruklu kavga! Müezzinlik dersi kabusa döndü, detaylar şaşırttı
Başlık ResmiIspartada namaz sonrası camide yumruklu kavga! Müezzinlik dersi kabusa döndü, detaylar şaşırttı

Müezzin bir kardeşim ve cemaatten birkaç kişi vardı, onlar da dinliyordu. Bana sürekli bağırınca suskunluğumu bozdum. 'Bu çocuklar cumartesi pazar geliyorlar. Bu çocuklar burada müezzinlik yapacak. Çocuklara mani olunmayacak. Sen namazını kıl, bu konuşmalara karışma' deyince yumruğu gözüme patlattı.

Yanımızdaki kişiler ilk önce bizi ayırmadı. Ben de 'Bana vuramazsın' dedim. İlk önce iteleme oldu, durdurma olmadı. Ses tonunu iyice yükseltmeye başlayınca ben de onu iteledim. Kendimi savundum çünkü orada üzerime daha fazla gelecekti. Durum bundan ibaret. İlk başta yumruk attığı gözümün altı çok acıyordu. 112'yi aradım, ambulans geldi. Tedavi oldum, darp raporu aldım. Şikayetçi oldum" dedi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Yaşam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.