Makyaj yaparken bu hatalara dikkat!

Makyaj yaparken bu hatalara dikkat!

YAŞAM Haberleri

Birçok kadın neredeyse her gün makyaj yaparken bazı basit hatalar yapıyor. Bu hatalar cildinizi 10 yıl yaşlı gösterebilir.

DUYGU YILMAZ

Kadınların birçoğu günlük hayatta hemen her gün az da olsa makyaj yapıyor. Ancak bazı basit makyaj hataları cildinizin daha iyi görünmesi yerine sizi 10 yıl geleceğe götürerek, güzelliğinizin önüne perde düşürebilir. Bu hatalar şöyle sıralanıyor:

> Topaklanmış kirpikler: Rimel sürdüğünüzde kirpiklerinizin tek tek durması gerek. Birleşip, topaklanmış bir görüntü özensiz duracaktır.

> Tüm yüze pudra uygulamak: Bu hatayı şüphesiz çoğu kadın yapıyor. Pudra burun ve çene bölgesindeki parlak görünümü yatıştırmak için kullanılır. Aksi hâlde kırışıklıklarınızı daha ön plana çıkaracaktır. Kuruluğa ve pütürlü bir görüntüye de sebep olur.

> Yanaklara allık sürmek: Allığı elmacık kemiklerinizin üst noktasına abartıdan uzak şekilde sürmelisiniz.

> Dağıtılmamış far: Genelde en çok yapılan hataların başında geliyor. Far ne yapıda olursa olsun karıştırma fırçasıyla dağıtılmalı, kalıp gibi durmamalı.

> Fondöteni abartmak: Ten renginize uymayan fondöten seçmek cildinizin kusursuz değil kötü gözükmesine sebep olur. Fazla kullanmak ise sağlıksız gösterecek hem de makyajınızın kalıcılığını baltalayacaktır.

> Abartılı ışıltı: Sedefli bir far, aydınlatıcı…  Işıltıyı sevmeyen neredeyse hiç yoktur. Her bir ürün ayrı ayrı sizi iyi bir görüntüye ulaştırır. Ancak ışıltının dozunu iyi ayarlamak şart.


Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...