Piyano çalan kurye: Hiç nota bilmiyorum

Düzenleyen:
- Güncelleme:

YAŞAM Haberleri

Taksim'de sipariş götürdüğü otelde piyano çalmasıyla sosyal medyada gündem olan motokurye Muharrem Can İncir, hayallerini anlattı. Hiç nota bilmediğini ve piyano çalmayı kendi kendine öğrendiğini söyleyen 19 yaşındaki genç, konservatuvar okuyacağını dile getirdi.

İstanbul'da moto kuryelik yapan 19 yaşındaki Can İncir, sosyal medyada paylaşılan görüntüleriyle gönüllerde taht kurdu. İncir, siparişi teslim için gittiği Taksim'deki bir otelde piyanoyu görünce çalmak için izin istedi. Daha sonra piyanonun başına geçti ve Mozart’ın Türk Marşı’nı çaldı. Bir otel görevlisi de o anları cep telefonuyla kayda aldı, sosyal medyada yayınladı. 

"FİRMANIN SAHİBİ BENİ ARADI"

Olayın kahramanı Can İncir ilk defa konuştu. Topkapı Üniversitesinde Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Bölümünde ikinci sınıf öğrencisi olduğunu söyleyen İncir "Akşam okula gidiyorum, sabah kuryelik yapıyorum. Videomu Fazıl Say gibi bazı ünlüler tarafından da paylaşılınca daha çok yayıldı. Evde otururken çalıştığım firmanın sahibi beni aradı ve gördüğüm ilgi karşısında çok mutlu olduğunu söyledi. Ben de çok sevindim" dedi.

"AKUSTİK PİYANOM OLSA DAHA İYİ OLABİLİRDİM"

Hiç müzik eğitimi almadığını, 12 yaşından beri bilgisayar, telefon ve tablet uygulamaları üzerinden piyano çaldığını belirten Can İncir "14 yaşında arkadaşlarımın önerisiyle org aldım. Daha sonra dijital piyano sahibi oldum. İlk baş keyfi çalıyordum. Sonra videolar seyrederek kendimi geliştirdim. Akustik piyanom olsa belki daha iyi olabilirdim" dedi.

Piyano çalan kurye: Hiç nota bilmiyorum

"NOTA BİLMİYORUM"

Nota bilmediğini, ezbere dayalı piyano çaldığını belirten İncir "İki el koordinasyonunu kendi kafamda kuruyorum. Önce sağ elimi, sonra sol elimi öğreniyorum. Melodiyi öğrendikten sonra birleştiriyorum ve böyle parçayı ortaya çıkartıyorum. Türk Marşı benim ilk defa piyanoda ikinci elimi kullandığım parçaydı. Bu parçayı bir ayda öğrendim ve geliştirdim" ifadelerini kullandı.

"OLAYIN BURALARA KADAR GELECEĞİNİ DÜŞÜNEMİYORDUM"

Çalıştığı kurye firmasının kurucusu başta olmak üzere tüm personelin kendisine destek olduğunu aktaran İncir, "Bu saatten sonra tamamen kendi eğitimim, kendi hayatım ve başarım için elimden gelen her şeyi yapacağım. Çalıştığım firma okul masraflarım, konservatuvarı olsun, bütün masraflara sponsor olacak. Olayın buralara kadar geleceğini düşünemiyordum. Çok mutluyum" diye konuştu.

"HAYALLERİNİZİN PEŞİNDEN KOŞUN"

İncir, hedefinin konservatuvar okumak olduğunu belirterek, kendisi gibi olan gençlere de "Yaptığınız mesleği bırakmayın. Hayallerinizin peşinden koşun. Elbet bir gün sizin de elinizden tutan birileri olacak. Bu kim olursa olsun her türlü desteğe hani önem gösterin" mesajını vermek istediğini dile getirdi.

KURYE FİRMASI EĞİTİM MASRAFLARINI KARŞILAYACAK

Kurye firmasının Genel Müdürü Batuhan Gültakan ise sosyal medyada ilgi gören görüntüyü seyredince bu yeteneğe sahip olan personelini destekleme kararı aldıklarını söyledi. Can İncir'i arayarak tebrik ettiğini, ofise davet ettiğini ve hikayesini öğrendiğini anlatan Gültakan "Piyanoyu kendi kendine öğrendiğini, herhangi bir eğitim almadığını anladık. Biz de uygun bir eğitim alarak, hayal ettiği yolda ilerlemesi için destek olmaya karar verdik. Ona bu yolculukta sponsor olacağız. İnşallah onun için de hayırlısı olacak" şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...