Seyir halindeki uçakta akılalmaz olay! Kaptan pilotun işine son verildi

Seyir halindeki uçakta akılalmaz olay! Kaptan pilotun işine son verildi

YAŞAM Haberleri

ABD’den İtalya’ya gidecek olan bir uçakta akılalmaz bir olay yaşandı. Uçak havadayken kaptana ulaşamayan yetkililer terör saldırısı ya da uçağın kaçırıldığını düşünürken gerçek bambaşka çıktı. Olay sonrasında kaptanın işine diret son verildi.

ABD'nin New York şehrinden İtalya'nın başkenti Roma'ya giden bir uçakta pes dedirten bir olay yaşandı. Uçakla bağlantı kurmaya çalışan Kule, hiçbir şekilde iletişim kuramadı.

Uçağın Marsilya üzerindeyken cevap vermemesinden şüphelenen Fransa hava sahasını kontrol etmekle görevli memurların şüphelenmesi üzerine yetkililer olumsuz senaryolar üzerinde durmaya başladı.

Fransız Hava Kuvvetleri ve İtalya yetkililer ile temasa geçti. Olası bir hava korsanlığı ya da uçak kaçırma ihtimalleri üzerinde duruldu.

Ancak 10 dakika sonunda uçakla iletişim kuruldu. Yardımcı pilotun 'kontrollü dinlenme sırasında' uyuyakaldığı öğrenildi. Ancak kaptanın da uyuyakaldığı iddia edildi.

Havayolları ise yaptığı açıklamada, pilotun uçuş sırasında ve inişte yanlış davranışlarda bulunduğu söylenerek kaptan pilotun görevden alınarak işine son verildiği söylendi.

İşine son verilen pilot ise prosedüre uygun hareket ettiğini söyleyerek kendini savundu. Kaptan ve yardımcı pilot, uçağın iletişim sistemlerinde bir arıza yaşandığını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...