Yüz yogası kırışıklıkları ve gıdı sarkmasını engelliyor!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yüz yogası kırışıklıkları ve gıdı sarkmasını engelliyor!

YAŞAM Haberleri

Zamanın insan bedenindeki gözle görünür etkilerinden biri kırışıklardır. Suratın farklı kısımlarına yerleşen kırışıklar kişinin yaşını belli eden zamanın armağanlarıdır. Yüz yogası ise kırışıklar için bir çözümdür.

Yoga; kişinin nefesini ve bedenini rahatlatan bir tür egzersizdir. Hint kökenli olan yoga ile kişi bedenin hareketlerini, zihnin ve ruhunu disiplin etmeyi öğrenir. Yoganın yüz için özel olan hareketleri mevcuttur. Ancak bu egzersizler yüzü disiplin etmekten çok zamanın etkilerini örtmek için yapılır.

Kişinin kişisel bakımı ne kadar iyi olursa olsun kırışıklar zaman içerisinde alında göz kenarlarında ortaya çıkar. Derinin buruşmaya başladığı zaman dilimlerinde yüz kişinin yaşını sergileyen bir hale gelir. Bazı kişiler bundan rahatsızlık duyarak estetik yöntemlerine başvurur. Bu yöntemler tehlikeli olmasa bile doğal olmadığı için yüzün yapısını bozar, farklı bir biçimde gözükmesine neden olur.

Fakat kişinin belli bir dönemde yapmaya başladığı yoga hareketleri ilerleyen yaşlarda kırışıkların önüne geçer. Kırıkların ortaya çıktığı dönemde de yapılacak olan bu yüze özel yoga daha genç yaşlarda yapıldığında çok daha etkili olur.

Surattaki derinin kendi kendini, hiçbir dış etmen olmadan onarması için yapılan yüz yogası belli başlı hareketler sayesinde kırışıkların doğacağı bölgeleri genç ve diri tutar. Böylece kırışıklar yüze mümkün olduğunca geç konar.

cnnturk.com'un haberine göre, Güzellik yogası birçok sağlıklı yaşam sistemlerinden alınmış ve kombine edilmiş, hem sağlık hemde güzellik için yapılan bir komple çalışmadır. Güzellik cilt yüzeyi ile sınırlı değildir. Sadece görünüşte güzel görünmek için yapılan bir çalışmada değildir. Aynı etkiyi içerden dışarıya doğru yapmak da gerekmektedir. Filipinli sağlık ve beslenme uzmanı Lourdes Doplito Çabuk, ciltte yılların etkisiyle oluşan kırışıklık ve sarkmalar için her gün yoga yapmayı öneriyor. 

Yüz yogası kırışıklıkları ve gıdı sarkmasını engelliyor!

KAŞ KALDIRMA:
 
Kaş kaldırma egzersizini yaptığımızda direnç göstermiş oluyoruz. Direnci kaşların üzerine koyuyoruz. Sonra yukarı ve yana doğru bastırıyoruz. Üç hareketide aynı anda yapıyoruz. On saniye bekliyoruz. On saniye hem nefes tutuyoruz hem de hareketi yapıp bırakıyoruz
 
GÖZ ÇEVRESİ:
 
Bütün yüz kaslarına yönelik yapmak için, önceden gözlerinizi mümkün olduğu kadar çok açıyorsunuz. Işaret ve baş parmağınızla tutuyorsunuz. Direnç içinse, üçüncü parmak yukarı doğru olacak. Göz çevresindeki çizgileri halletmek içinse karşıya bakıyorsunuz ve on saniye bekliyorsunuz. Bu arada nefesinizi de tutuyorsunuz.

Peki yaşlılığa karşı doğal bir savaşçı olan bu yoga tam olarak nedir? Şimdi buna bir bakalım.

Yüz Yogası Nedir?

Bedeni rahatlatan hareketlerin bütünü belli bir disiplinle yoga adı altında toplanır. Asya temelli olan bu hareketlerin doğduğu topraklar Hindistan’dır. Bu yarımadadan bütün dünyaya yayılan hareketlerden bazıları yüz yogası başlığında birleşir.

Yüzdeki kasları ve cildi uyaran hareketlerin bütününün belli bir düzenle yapılması kırışıkları önler. Zamanla sertleşen cildin yumuşaması, sarkan derinin kendisini toparlaması ve yüzün çeşitli bölgelerinde oluşan kırışıkların azalması için yogaya başvurulur.

Birbiriyle uyumlu hareketlerin belli bir düzen içinde gerçekleştiği yoga, yüz için de aynı disipline sahiptir. Bir tür nefes egzersizini de barındıran yoganın içinde normal şartlarda ruhsal bir dinginlik elde etme amacı da vardır. Ama yalnızca suratta uygulanan hareketler ruhtan çok fiziğe önem veren bir özellik taşır.

Kasları çok zorlamadan her noktasının harekete geçildiği bu yogada cilt canlılığını hatırlayarak yüzün genç kalmasını sağlar. Cerrahi estetik yöntemlerinden çok daha kullanışlı ve doğal olan bu yoganın zararlı bir tarafı da yoktur.

Tek zor yanı biraz sabır gerektirmesidir. Çünkü orta ya da daha ileri yaşlarda, kırışıkların ortaya çıkmaya başladığı dönemde yapılan yoganın etkisini göstermesi için iki ya da dört ay geçmesi gerekir. Elbette ki bu yoganın etkili olması için de düzenli olarak uygulanması şarttır. Haftanın yaklaşık beş ya da altı günü yapılan bu yoga toplamda iki saati bulmalıdır. Günde yirmi dakika bu yogayı yüzde gerçekleştirmek bunun için yeterlidir.

Yüz Yogası Nasıl Yapılır?

Vücutta bulunan pek çok kas hareket eder. Yüzde bulunan kasların hareketi sınırlı olma bile insan hayatının kolayca sürmesi için yeterlidir. Yüz yogası bu sınırlar dahilinde kalarak yapılır. Ancak sınırları zorlamasa bile kıyısından geçerek kasların hepsinin çalışmasını sağlar.

Dudak ve kaşların hareket etmesi yoganın nasıl yapıldığına dair verilecek ilk bilgidir. Yüzdeki bu yoga faaliyeti yüzde bulunan kasların kendine özgü hareketleri ile gerçekleşir. Bazen dudaklar aralanabildiği kadar aralanır, kaşlar olabildiğince çatılır. Bu sayede yoga hareketlerinin bir kısmı gerçekleşmiş olur.

Kişinin elleri yardımıyla yüzde yapacağı hareketler de yoganın bir parçasıdır. Parmakla yardımıyla yanak dersinin kulaklara doğru gerilmesi gibi hareketler sayesinde yoga başarılı bir biçimde gerçekleşir.

Peki her gün yaklaşık on dakika boyunca yapılması gerekilen bu yoganın içinde yer alan hareketler nelerdir? Şimdi buna bir göz atalım.

Yüz Yogası Hareketleri

Kırışıkları önlemek için yapılan yüz yogası farklı bölgelere göre farklı hareketler barındırır. Her hareket başka bir kırışıklığın çözümü olarak kişinin karşısına çıkar;

  • Kaz ayakları için; kişi işaret ve orta parmaklarını bir V şeklinde yan olarak kaşın iki yanına yerleştirmelidir. Ardından biraz baskı uygulayarak elini şakaklara doğru çekmelidir. Bu işlem ortalama olarak yedi ya da sekiz defa gerçekleşmelidir.
  • Alın için; kişi elini yumruk biçimine getirerek orta parmağının eklemini alnına bastırmalıdır. Sonrasında ise elini baskı uygulamaya devam ederek şakaklarına doğru çekmelidir.
  • Dudak için; Kişi dudaklarını öne doğru büzerek yaklaşık on-on beş saniye kadar öyle durup dudaklarını serbest bırakmalıdır. Bu hareketi beş defa yapması yeterli olur.
  • Göz altı torbası için ise; kişi elini yanaklarını örtecek biçimde yüzüne yerleştirmelidir. Ardından ise elinin altındaki deriyi yukarıya doğru itmelidir.

Bu hareketlerin düzenli uygulanması ile kırışıkların önüne geçildiği gibi, var olan kırışıklar da zamanla yok olur.

Yüz Yogası Kırışıklıklara İyi Gelir Mi?

Bedenin canlılığı ve dengesini kontrol altında tutma disiplini olan yoga güzellik kaygıları için yüze de uygulanır. Belli hareketler dizisinin yüz kaslarında gerçekleşmesiyle kişi sahip olduğu kırışıklara veda etme şansı yakalar.

Genç yaşlarda yapılan yüz yogası kırışıklara uzun bir süre engel olur. Var olan kırışıklar için yapılan yoga ise kişi hareketleri düzenli uyguladığı takdirde birkaç ay sonra kırışıkların azalmasını sağlar.

Estetiğin aksine doğal bir yöntem olan yoga sayesinde vücut dışarıdan hiçbir katkı almadan, yalnızca doğru ayarlanmış hareketler ile genç ve canlı görünümüne kavuşma fırsatı elde eder. Böylece kırışıklara hoşça kal demek mümkün olur.

Kaynak: cnnturk.com

Derleyen: turkiyegazetesi.com.tr

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...