Atamayana attılar

A -
A +

Giresunspor’u hafife almak tam anlamıyla bir futbol cahilliği olurdu ki, disipliniyle tanınan Aykut Kocaman kendisinden bekleneni yaptı ve gaflete düşmedi.
1.Lig’deki zirve mücadelesinin biraz uzağında kalmış olsa da son yıllarda Süper Lig’in kapısını aşındıran performanslar sergileyen Çotanaklar, önce Alanya’yı elemiş, sonra da Başakşehir’i kupanın dışına itmişti.
Şaka değil, Süper Lig’in tozunu atan Başakşehir, bu statta 3-1 kaybetmenin bedelini kupaya el sallayarak ödemişti. Alanya’nın da burada 4-2 yenildiğini hatırlarsak, Fenerbahçe’nin gayet iyi iş çıkardığını söylemek yanlış olmaz.
Bu arada sahaya çıkan 11’lere baktığımızda Giresunspor’un Süper Lig tecrübesi daha fazla oyunculara sahip olduğunun da altını çizelim.
Sakatlıklardan bunalmış, kritik Trabzon seferinden yaralı dönmüş, zorlu bir fikstürü olan Fenerbahçe’yi eleştirirken tüm bu gerçekleri de vicdanımızın yanına koyalım istedim…
Evet, artık maça gelebiliriz.
Yedeklere ve gençlere sarılan Aykut Kocaman, rövanşı olan mücadelede önceliği, rakibi tutmaya vermişti. Belki futbol olarak göze hoş gelen bir durum yoktu ama şans verilen oyuncuların takım disiplinine uyumu, mücadele arzusu umut vericiydi. Çotanaklar da bu konuda Fenerbahçe’den aşağı kalmayınca, pozisyonu az ama kora kor bir maç izledik.
Trabzon deplasmanında yaptığı kritik hamlelerle beraberlikte büyük pay sahibi olan Mehmet Topal bu sefer golcülüğünü konuştururken, partneri Josef stoperde takdire şayan bir oyun çıkardı.
Dodo, takımını sabote edercesine penaltıyı kaçırsa da Carioca skoru eşitledi. Giresun’un maça tutunması, kazanma arzusu güzeldi. Üstünlüğü yakalayacak fırsatları da buldular. Ama gecenin güleni Fenerbahçe oldu.
Fernandao son saniyede kendi kazandığı penaltıda ağları havalandırınca avantaj sarı-lacivertlilere geçti.
Ne demişler, atamayana atarlar…

Maçın adamı: Fernandao

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.