Varlığı dert, yokluğu yara

A -
A +

 Galiba en büyük problemlerimizden biri; siyaseti muhataplarına... Sporu otoritelerine... Eğitimi uzmanlarına bırakmamak... Ben bıraktım... NLP Uzmanları Derneği Başkanı Mustafa Kılınç; kendisini dershane ile özdeşleştiren ve şu an gelişmeleri endişe ile izleyen öğrenciden, işsiz kalacağını düşünen öğretmene kadar bütün sıkıntılara ışık tuttu, başarısız olma korkusunun özgüven kaybına yol açmaması için sürecin yumuşatılmasını önerdi.



"-Milyonları etkileyen bu sektörde kararlar alınmadan, medyaya yansımadan önce detaylı çalışmalar yapılmalı ve kararlar yumuşak geçişlerle, kişiler etkilenmeden hayata geçirilmeli...
Bugün bir çırpıda alınmak istenen radikal kararların etkisi çok büyük. Geleceğini dershane üzerine kuran 11. sınıf öğrencisinin yerine kendinizi koyduğunuzda şu an hangi duygu düşünceler içinde olduğunu tahmin etmekte zorlanmazsınız.
Bu olumsuz düşünceler bugün kaygı, yarın özgüven eksikliği olarak dönecektir. Dershane sorunu zamana yayılarak, hazmede hazmede giderilmeli. Özellikle eğitim sisteminde yaşanan keskin çıkışların geleceğimizin teminatı olan yavrularımızda ciddi sorunlar ortaya çıkardığı unutulmamalı.
Kaygı sadece bunlarla sınırlı kalmıyor. İnsan korktuğu andan itibaren biter. İşsiz kalacağını düşünerek bankalardan hayvancılık kredisi almak için başvuran öğretmenleri tanıyorum. Dershanelerde sadece öğretmen de yok. Servisinden, müdürüne; güvenliğinden, danışmanına kadar ciddi bir istihdam var. Sayın Başbakan'ın öğretmenleri mağdur etmeyeceklerini açıklaması bile endişeyi azaltmıyor."

PANİK VARLIĞINDAN DA YOKLUĞUNDAN DA ZARARLI

"-Yakın zamana kadar haksız rekabete yol açmakla suçlanan ve belli kesimde endişeye sebep olan dershaneler şimdi de dershanesiz bir dünya düşünemeyen öğrenci ve velilerde endişeye yol açıyor. Oysaki bu panik hali, dershanelerin varlığından da yokluğundan da  zararlı.
İnsanlar ne yapacağını bilmeden panik hali yaşıyor. O yüzden özellikle başarılı yarınlar kurmak isteyenlerin kaygı, korku ve panik hislerini dizginlemeyi öğrenmesi gerekir. Çünkü birbirine zıt kutup olan başarıyla bu hisleri aynı yerde tutmamız mümkün değil.
Bu açıdan kişilerin korku ve kaygılarından kurtulmalarını sağlayan, onlara yol gösteren NLP DAP Başarı Koçluğu eğitimleri ön plana çıkıyor. Kendisini dershaneyle özdeşleştiren ve gelişmeleri endişeyle izleyen öğrenciden, işsiz kalacağını düşünen öğretmene kadar tüm kesimlerin NLP'den yararlanması gerekiyor. NLP bu aşamada korkuyu fırsata çevirerek, ömür boyu yüksek özgüven sahibi yapabilir."
Dershane tartışmaları da bir anlamda gençlerin hayatın gerçekleriyle yüzleşmesini sağlıyor. Bu saatten sonra 'Ne yapacağım, zor durumdayım' gibi olumsuz düşünceler yerine içimizdeki potansiyeli harekete geçirmeliyiz.
Başarı Koçluğu eğitimleri de potansiyelleri harekete geçiren, korkmayı değil yapmayı öğreten, bizi özgürleştiren bir düşünce yapısı kazanmamızı sağlıyor. Kahramanı kahraman yapan içindeki beyindir. Başarı odaklı çalışma yapan meslektaşlarımız her durumda hayatın zorluklarının üstesinden nasıl gelindiğine dair başarılı çalışmalara imza atıyorlar.



"-İzmir derken; Türkiye'nin 3 büyük şehrinden birinden, kalenizden bahsediyoruz. Azıcık sağlam yapsana kaleni. Örnek belediye olup göstersene icraatlarını. 'Bak tüm Türkiye'ye talibim, beni seçersen tüm ülkeyi böyle yaşanır kılarım'ı göstersene..."
(...Engin Orakçı)

"-Emenike'nin kaza-bela iki adam geçip, kaza-bela Sow'a pası atıp, Sow'un da kaza-bela topa vurması ve topun da kaza-bela kaleye girmesi ile birlikte, Fenerbahçe'nin kaza-bela kazandığı maçtır... Dağılın len..."
(...Gültekin Erenler)


"-Simit 1,40 TL olmuş... İkinci el alırız artık... Doktordan az ısırılmış varsa haber verin..."
@Duramamki

"-Derken bugün Bursa'da bir kadın daha erkek şiddetine uğradı... Bu sorunun çözümü için de Sergen Yalçın'ı düşünüyor musunuz?..."
?@saboje


INSTAGRAM

-Aykut Sabancı; Sow'un son dakika gol sevincini bu benzetme ile takipçilerine iletti...




Öğrendim ki;

"Çok"a kavuşmanın yolu; "Yok"a şükretmekten geçiyor..."




WhatZAP

ERMAN TOROĞLU: Galatasaray'ı bıraksalar Türk futbolu gelişir...
GÖKMEN ÖZDENAK: Galarasaray'ın 400 milyon borcu var hocam...
KAYA ÇİLİNGİROĞLU: Olsun, borç yiğidin kamçısıdır...
ERMAN TOROĞLU: Öyle ne kamçılar var Amsterdam'da satılan...

(...TV 8 / Telegol)




KRAMPON

SNAİJDER'in Burak Yılmaz'a son eleştirisi; "Kızlar ofsaytı öğrendi, Burak öğrenemedi..."
...
MÜGE Anlı'nın stüdyosuna bir birim kuran Emniyet Müdürlüğü, adi suçlarda yarı yarıya azalma elde etti...
...
SERGEN Yalçın, kendisini örnek aldığını söyleyen Serdar'ı kadro dışı bıraktı...




Kapak konusu!

(...Rasim Ozan 5 yıllık nakit istiyor)

"-Ben 5 değil 3'e bırakıyorum mesleği..."
(...Ajdar)
...
"-Ahmet Çakar'la Sinan Engin'i de katarsak kaça gelir?..."
(...Sporsever)
...
"-5 artı 1 yıl olursa ben karşılarım..."
(...Aziz Yıldırım)
...
"-Ne olduğunu biliyorduk, fiyatını öğrenmiş olduk..."
(...Napolyon)




NE ÇEKTİN BE!

Yenge makamı!..

Sivaslı, özgüveni ve espri yeteneği yerinde bir kardeşimizinin "Meşgulüz bacım" mesajı... Ercan Yılmaz görüntüledi...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.