Drogba gitsin mi?

A -
A +
Antalyaspor maçında oyundan çıkarken Tugay Kerimoğlu'nun elini sıkmaması, Drogba'nın G.Saray'daki durumu ile ilgili ipuçları verdi...
"-Tugay Kerimoglu'na yaptığı saygısızlıktan sonra bence yönetim Chelsea maçını beklemeden bu adamı göndermeli diye düşünüyorum..."
(...Enver Koç)
...
"-Kendisine sadece şunu söylemek istiyorum; 'Metin Oktay selamı' bir pozdan ibaret değildir yeğen. Akıllı ol, burası G.Saray..." (...Hidayet Sarı)
...
"-Burak 3 tane atsa kimse konuşmazken, kendisi kırk yılda bir gol atınca kıyamet kopmasının haksızlık olduğunu söylemiştik... Ne oldu?..."
(...Ersel Polat)
...
"-Kendisinin futbolculuğuna laf edilemez, ama Galatasaray'a ömrünü vermiş Tugay'ın elini sıkmaması saygısızlıktır. Kimsin sen?" (...Koray GS)
...
"-35 yaşında ergen tribi atıyor. Aga severiz sayarız seni ama yahu eve gidince aç da izle şu maçta oynadığın 60 küsur dakikayı" (...Tuncay Cengiz)
...
"-Fatih Terim, Bülent Korkmaz, Hasan Şaş gibi değerlere sahip çıkmayan bir yönetimin Tugay Kerimoğlu'na sahip çıkmasını beklemiyorum... Drogba keyfi isterse gider sadece..." (...Halit Bozbay)
...
"-Kariyeri için çok özel olacak iki Chelsea maçını oynayıp gideceğini tahmin edebilmek hiç de zor olmasa gerek... Güle güle Drogba, yine de güzeldi..." (...Sezer Aktaş)

Öğrendim ki;
"-Yalnızlık olgunlaşınca edebiyat olur..."

WhatZAP
EVLENECEK ADAM: Yaş ilerleyince, yalnız olduğunu hissediyor insan... O yüzden evlenmek için buraya geldim...
EVLENECEK KADIN: Şimdi evlenmek istiyor musun?...
EVLENECEK ADAM: Birbirimizle mi, ayrı ayrı mı?...
(...FLASH / Ne Çıkarsa Bahtına)

Kapak kutusu
Futbolcular eleştirilirken aklıma hep The Fan filmindeki şu diyalog gelir;
-Taraftar için ne düşünüyorsun?
"-İyi oynadığında da, kötü oynadığında da aynı kişi olduğunu bir türlü anlamazlar" (...mesin utopya)


NE ÇEKTİN BE!
Kardan Bülent!..

Kardan adam sanatı, popüler kültürümüze de yansıdı... Muzip gençlerin, gündemdeki sanatçıyı nasıl resmettiğini görüyorsunuz...


Bir nesil geliyor...



Bir nesil geliyor Bir nesil geliyor.. Üç cümleyi bir araya getirip de derdini anlatamayan, üç kelimelik tek cümlesinin de iki kelimesi küfür olan bir nesil..
Bilmediğini araştırmayan, istişare etmeyen, biliyor havasında haddini bilmeyen bir nesil geliyor..
Futbol ve magazinden başka konuşacakları olmayan..
Okuldan çıktığı gibi laptopunun başına koşan..
Beş bin sms'ini beş günde, üç yüz dakikasını üç günde bitiren..
Kalbi dönek, ruhu sinmiş, nefsi parlak, beyni allak bullak bir nesil geliyor..
Tarihinden korkan, tarihine tu kaka eden, edebiyatından bihaber şuursuz, biçimsiz, şekilsiz, tipsiz ve itici,
Ceddini ceddadını, neslini efradını düşünemeyecek, düşünemeyen bir nesil geliyor.
Paylaşmayıp hep bana diyen, saygı duymayıp saygı bekleyen, sevgiye, sevgiliye, sevene, sevilmişe nefret duyan,
Demokratik, laik, sosyal, çiçekci, böcekçi, bilmediği, bilemeyeceği ve anlayamayacağı her şeye burnunu sokan fakat asosyal,
Ben bilmiyorum demeyen, ilmiyle amel etmeyen, okumayıp okumuş gibi, anlamayıp anlamış gibi, huzurdaymış gibi gibi yapan bir nesil geliyor..
İtaat edilecek durumda başını en yukarıya kaldırmakta yarışan, boyun eğmemesi gereken noktada ise ağzını burnunu taşa toprağa sürten,
GDO'lu sebzeden, meyveden farkı olmayan, suyu çekilmiş portakal gibi tatsız, olgunlaşmadan bahçesinden koparılan kavun ve karpuz gibi kabak bir nesil geliyor.
Bir nesil geliyor. Belki de böyle bir neslin çocukları geliyor..
(...Mustafa Yunus Gonca)

Bunları biliyor musunuz ?...

-Anadolu ve Orta Asya'da, gelinin üzerine şans ve mutluluk getirmesi için darı atma geleneği vardır. "Darısı Başına" sözü buradan geliyormuş...
...
-Barış Manço'nun gerçek adı Tosun Yusuf Barış Manço imiş. Türkiye'de Barış ismini de ilk o almış...
...
-Yorgunluk sadece fiziksel değil, duygusal olarak da yaşanıyormuş. Yani kişi ne kadar çok severse sevsin zamanla yoruluyor, ara sıra dinlenmeye ihtiyaç duyuyormuş...
...
-Kadınlar erkekleri "Duygusuz, odun, aşktan anlamaz, ilh.." gibi şeylerle suçlasa da kadın şair sayısı yok denilecek kadar azmış...
...
-İki kişilik bisikleti, elleri olmadan doğan Charles Tripp ve ayaksız akrobat Eli Bowen bulmuş...
...
-Kadınlar kendilerini ağlatan erkekleri, onları güldürenlerden daha çok seviyormuş. Olsun! Siz yine de onların ve çocukların yüzünü hep güldürün anacım. :-)
...
-Bulunduğunuz yerde kuşlar uçuş yüksekliğini azalttıysa şiddetli soğuk veya fırtına yakın demekmiş...
...
-Kadınlar yapısal olarak yalan söylemeye daha müsaitmiş.
(semiha.yildirim@gmail.com)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.