Atamayana atıyorlar işte

A -
A +

Hayır!                 
Bu beraberliğin Galatasaray’ın rotasyonuyla bir ilgisi yok. Bir kulvardan diğerine geçiş yaparken bu rotasyonun mantıklı açıklaması vardı elbet.
1. Şener Özbayraklı bu sezona iyi başlayamayan Mariano’dan ne kadar kötü oynayabilirdi? (Çok da göze batmadı, hatta bir iki kritik dokunuşu oldu.)
2. Belhanda ve Feghouli’nin yokluğunda, Âdem Büyük nasıl yanlış seçim olabilirdi? (Âdem beklentilere karşılık veremedi.)
3. Kasımpaşa maçının sonlarında “Beni çıkarın” işareti yapan, Brugge maçı yorgunu Falcao’nun yerini Andone’ye bırakması neden sorgulansın ki? (Gol atamadı belki ama hayli çalışkandı. Bazı maçlara Falcao ile birlikte başlarsa şaşırmam.)
Rotasyonu bırakalım bir tarafa. Malatyaspor’un maç başlar başlamaz haldır huldur yüklenebilmesinin nedeni oyuncu tercihleri değil. Öyle takım savunması mı olur? Fatih Hoca, Donald ve Jahovic’in beceriksizliğine dua etsin. Yoksa Malatyaspor ilk yarı sonrası soyunma odasına elini kolunu sallaya sallaya, güle oynaya giderdi.
Sergen Yalçın teknik direktör olarak daha ne yapsın? Lisansı olsa, giyip formayı, sahaya atardı kendisini kesin. Guilherme’nin golü hak teslimi gibiydi âdeta. Hoş o gol gelmeden önce de Galatasaray kaçırıp duruyordu.
Galatasaray’ın golü oyun başlangıcının ‘kötü’ görüntüsünün üzerini örten ‘şal’ gibiydi… İlmek ilmek işlendi âdeta. Topu filelerle Seri buluşturdu ama en çok Ömer Bayram’ın sesini duydum, “Ben rotasyon oyuncusu değilim” diyordu.
Galatasaray golden sonra ‘rüzgâr gibi eserken’ Malatyaspor’un fişini çekebilirdi. Luyindama ve Babel’in o vuruşlarında kaleci Farnolle’e saygı için ayağa kalktım. Eğer Malatyaspor puanı kopardıysa, Farnolle bu topları çıkardı diyedir… Siz sormadan ben söyleyeyim, Galatasaraylı taraftarlar da dillerini ısırıp “Muslera” desin!..
Âdem-Babel-Lemina-Ömer Bayram dörtlüsüyle kaçan bir fırsat var ki; halı saha pozisyonu halt etmiş. Eeee… Atamayana atıyorlar işte. Oysa bu dersi Galatasaray ilk yarıda fazlasıyla almıştı…
Sonuçta, Galatasaray ikinci yarıda daha az pas hatası yaptı. Taraftarını daha çok mutlu etti.  Daha çok gol aradı…
Ama.. Futbol böyle işte… Rüzgârın nereden eseceği belli olmuyor…
SON SÖZ: Andone çıktıktan sonra santrfor yerine Jimmy Durmaz’ın tercih edilmesi, beraberlik golünden sonra da Falcao’yu almak ne demek?
ENSON SÖZ: Belli ki; Arda Kardeşler’in tekrar ettirdiği taç atışı haftanın en çok konuşulan konuları arasında olacak.

MAÇIN ADAMI: Farnolle

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.