Ali Koç tarihi değiştirdi

A -
A +

- Derbi başladı; Falcao yokladı. Onyekuru karşı karşıya kaçırdı. Mariano’nun ortasında Falcao kafayı vurdu, aut… “Bu maç o maç” görüntüsü vardı Galatasaray’da… 
- Marcao, Muriç’i; Serdar, Falcao’yu dövüyordu maç başladığında… İlk çeyrek dolarken bu kavgalardan birinde Marcao önce topa sonra Muriç’e vurdu, penaltı. Galatasaray’ın iyi başladığı maçta Fenerbahçe öne geçti.
- Galatasaray sakin ve güvenli oyununu bozmadı. İlk yarı bitmeden istediğini de aldı. Ömer’in korner atışında herkes birbiriyle eşleşti, Donk hariç. Galatasaray’ın en uzun adamı boş bırakılmıştı, o da donk diye kafayı vurup skoru dengeledi.
- İkinci yarı faullerin ve kartların derbisi oluyordu. Hakem konfeti saçar gibi kart çıkardı (10 sarı, 3 kırmızı). 
- Bitime yirmi dakika kalmıştı. Jailson - Onyekuru mücadelesinde hakem penaltıyı çaldı. Falcao “Bu maç o maç” dedi, 2-1.
- Yakaladığı pozisyonlar itibarıyla Onyekuru’nun kahraman olacağı bir maçtı. Nijeryalı normal sürede dört fırsattan gol çıkaramadı, uzatmalarda zaferi perçinledi.
- Gustavo ve Emre’nin eksikliği Fenerbahçe’yi sıradan bir takım haline getirmiş. Telaş, faul, korku…  
- Bu maç Fenerbahçe’nin yarıştaki teslim maçı oldu. Ersun Yanal gitti, darısı Ali Koç’un başına... 
- Üç şampiyon takımın formasını giymiş olan Serdar Aziz, futbolun dışında her şey yapıyor. Bence bir alt ligde olmalı; orada istediği hareketi yapabilir, istediğini dövebilir; hiç olmazsa gözlerden uzak olur. 
- Yunus Belhanda’ya ise bu ülke futbolunda hiç yer olmamalı… Şımarıklıkları bini aştı. Neden tahammül edilir bilmiyorum.
- Merkez Hakem Kurulunun kendi elleriyle hırpaladığı Halil Umut Meler, kararlarıyla değil tavırlarıyla kendi kariyerini kısaltacak gibi…

Maçın adamı: Henry Onyekuru

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.