Başak 6 yılda buğday verdi

A -
A +

Lige çıktığından beri zirvelerde dolaşan, Türk oyuncularını Milli Takıma gönderen, Robinho’nun bile giremediği kaliteli kadro hak ettiği tacı giydi

¥ Süper Lige çıktığı yıldan itibaren altı sezondur zirvede dolaşan ve en kötü derecesi dördüncülük olan Başakşehir, defalarca merdiveninden yuvarlandığı şampiyonluk şatosuna nihayet oturup tacını giydi.
¥ Millî formaya hizmet eden Türk oyuncuları ve kaliteli yabancıları ile ligi domine eden, maddi sıkıntısı olmayan,  pandemi ile birlikte seyirci dezavantajı da ortadan kalkan Başakşehir, hak ettiği şampiyonlukla sonunda kucaklaştı.
¥ Masa oyunlarını, hakemleri, Gümüşdağ’ı, Altındağ’ı bilmem; Mert’in emeğini, Mahmut’un terini, Visca’nın asistlerini, Demba Ba’nın gollerini bilirim.
¥ Abdullah Avcı’dan Aykut Kocaman’a, Ziya Doğan’dan Adnan Sezgin’e… Cengiz Ünder’den Adebayor’a… Ve elbette Göksel Gümüşdağ’dan Okan Buruk’a… Bu şampiyonluk şatosuna tuğla koyan insan sayısı çok… 
¥ Dön dolaş, takımı oyuncular şampiyon yapıyor sonuçta. Yukarıda isimlerini verdiğim Mert, Mahmut ve Visca’nın yanı sıra İrfan, Clichy, Elia, Skrtel, Crivelli… Hatta güçlü kadroya giremeyen Volkan Babacan, Mehmet Topal, Aleksic, Uğur, Gökhan… Herkesin emeği var.
¥ Dünkü Mahmut’un şampiyonluk golü, Başakşehir adına sezonun özetiydi aslında… Paslarla öre öre gittiler, en uygun adamla işi bitirdiler. Klasik bir Başakşehir golü oldu.
¥ Elektrik arızası bir başka önemli not oldu durup dururken... Maçın bitimine on dakika kala Başakşehir şampiyon oldu! Çünkü Trabzon yenilmişti. 
¥ Otuz yıldır orasından burasından tuttuğum futbolumuzda, şampiyonluk sayıları çift haneye ulaşmış, taraftarı kalabalık, zenginlerin yönetime girmek için yarıştığı, medyanın peşinden koştuğu büyük takımlar yerine, “alternatif şampiyonlar” diledim. 5 şampiyon kulübümüzle, futbolda ileri ülkelerin şampiyon takımları yanında fakir kalmıştık. Mesela Almanya’da bugüne kadar 28 takım şampiyon olmuş. Bu sayı İngiltere’de 23, Fransa’da 18, İtalya’da 16, İspanya’da 9… Bu ülkelerin alt ligleri bile eski şampiyon kaynıyor.
¥ Her şey aklıma gelirdi de şampiyonun maçını Ali Şansalan’ın yöneteceği gelmezdi. Demek ki şans alan hakem bu fırsatı iyi değerlendirirse ligin sonunda bu şerefi yakalıyor.

Maçın adamı: Başakşehir

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.