Bir iken dokuz kişi oldular!..

A -
A +
Kendi kendine "Sandıklı büyük ilçe, mutlaka son ana kadar giden olur, az bekleyelim” dedi...
 
“Kaçırdık” diyerek hayıflanmaya başladı. Yapılacak bir şey yoktu. “Otele mi gideyim, geri köyüme mi döneyim” diye düşünürken, o ara garaja iki kişinin geldiğini gördü.
“Her hâlde bunlar da Sandıklı’ya gidecekler, fakat belli ki benim gibi geç kalmışlar” şeklinde düşünürken, gelenler kendisine selam verdiler.
Osman selamlarını alırken; “Sandıklı’ya mı gidecektiniz?” diye sordu. “Evet, herhâlde geç kaldık, ortada araç yok gibi” dediler.
Osman üzgün bir tavırla, “az önce gitmiş, ben de yetişemedim” dedi. Fakat yeni yolcuların gelmesinden ümitlenmişti. Birbirleriyle, “ne yapabiliriz”i konuşmaya başladılar.
Gelenlerden biri; “birkaç kişi daha çıkarsa minibüs kiralayabiliriz, daha önce de böyle bir yol izlemiştik” dedi.
Osman; “güzel fikir gerçekten, fakat başka gelen olur mu?” diye ümitle sordu. Fikri ortaya atan yolcu; “çıkar çıkar, Sandıklı büyük ilçe, mutlaka son ana kadar giden olur, az bekleyelim” dedi.
Hep birlikte garaj kahvesine yöneldiler. Çay söyledikten sonra oturup sohbet etmeye başladılar. Tahminen on on beş dakika sonra dokuz kişi kadar olmuşlardı.
Garajda park etmiş minibüslerden birinin şoförünü bularak durumu anlattılar. On beş yolculuk ücret istedi. Beklemektense, istenen ücreti aralarında paylaşarak rayiç fiyattan biraz fazlasını ödeyip hemen yola çıktılar.
Osman sevinmişti. Nerdeyse otele gidecekti. Fakat yine de geç kalmıştı. Sandıklı’dan gideceği köye araç bulamayacağını tahmin ediyordu.
“En iyisi Sandıklı’da otelde kalayım, yarın sabah erkenden ilgili köye giderim” diye düşündü.
Akşam ezanı okunurken Sandıklı’ya vardılar. Şoför garajda herkesi indirdi. “İyi akşamlar” dileyerek uzaklaştı.
Yolcular dağılırken Osman da “bari akşam namazını yakın bir camide kılayım sonra da bir otele giderim” düşüncesiyle, yanından geçen birisine en yakın caminin yerini sordu. Sonra da teşekkür ederek tarif edilen istikamete yöneldi...
Camiye girdiğinde, cemaat dağılmak üzereydi. Avlu kısmında namazını kılmaya başladı. Bitirdiğinde, cemaat de dağılmıştı. Ayakkabılarını giyerek dışarı çıktı. Kapıda kendisini birisi bekliyordu!.. DEVAMI YARIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.