Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Belediye Başkanı Hilmi Şen'i öldüren katil ve eşinden pes dedirten savunma: Husumet yoktu, sözünü tutmadı

Belediye Başkanı Hilmi Şen'i öldüren katil ve eşinden pes dedirten savunma: Husumet yoktu, sözünü tutmadı
Fotoğraf Başlığı Belediye Baskani Hilmi Sen'i öldüren katil ve esinden pes dedirten savunma: Husumet yoktu, sözünü tutmadi

Balışehy Belediye Başkanı Hilmi Şen'i öldüren amcasının oğlu Erdem Çelebi Şen, hakim karşısında yaptığı savunmada öldürme kastı olmadığını, sadece ayaklarına ateş ettiğini söyledi. Katil zanlısının eşi ise açık bir husumet olmadığını ancak eşinin verilen sözün tutulmaması nedeniyle yıprandığını ifade etti.

Kaydet
a- | +A

Kırıkkale'nin Balışeyh Belediye Başkanı Hilmi Şen ile koruması Mikayil Çelikkol'u öldüren, makam şoförü ve bir belediye personelini yaralayan başkanın amcasının oğlu 37 yaşındaki Erdem Çelebi Şen ilk kez hakim karşısına çıktı.

Duruşmada ifade veren tutuklu sanık Şen, Belediye Başkanı Hilmi Şen'in 31 Mart 2024 seçimi döneminde kendisine işe alım sözü verdiğini ancak bu sözün yerine getirilmediğini iddia etti. Olay günü başkanla konuşmak istediğini belirten Şen, silahını yalnızca ayaklarına ateş etmek amacıyla kullandığını öne sürdü. Mahkeme başkanının "Konuşmaya giderken neden silah aldın?" sorusuna ise sanık, "Kolumu bacağımı kıracağını söylediği için korktum" cevabını verdi.

BAKMADAN GEÇME
Önce dekont üzerinden mesaj yağmuruna tutuldular sonra özel ekiple yakalandılar: Seni bulacağım oğlum!
HABER

Önce dekont üzerinden mesaj yağmuruna tutuldular sonra özel ekiple yakalandılar: Seni bulacağım oğlum!

PES DEDİRTEN SAVUNMA

Sanık Şen, olay anında öldürme amacıyla kendisine nişan almadığını savunarak, "Başkan silahını almak için sağ tarafından hamle yaptı. 'Bu beni vuracak' dedim, ben de silahımı çektim, ayaklarına doğru ateş ettim. Başkan silahını gösterdi ama ateş etmedi. Olayın heyecanıyla ateş ettim ama hedefim ayaklarıydı. Daha sonra başkan yere yığılınca tabancasını aldım. Mikail de geldi, ona 'Seninle işim yok' dedim. O da bana küfür etti. Ben nişan almadım, nasıl vurulduklarını bilmiyorum" dedi.

EŞİNİN SAVUNMASI PES DEDİRTTİ

Ayrıca sanığın olay öncesinde sosyal medyada yaptığı "Nefesinizi sökerim" ve "Bu saatten sonra senin canın yanacak" şeklindeki tehdit içeren paylaşımlar da duruşma dosyasına yansıdı.

Sanığın eşi A.Ş. de ifadesinde açık bir husumet olmadığını ancak eşinin verilen sözün tutulmaması nedeniyle yıprandığını söyledi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 12 Mayıs'a erteledi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
3. Sayfa
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.