Zehra İnci Özdil kimdir?

Zehra İnci Özdil kimdir?

Biyografi Haberleri

Zehra İnci Özdil kimdir? Zehra İnci Özdil kaç yılında hangi ilde doğdu, hangi okullarda okudu?

Zehra İnci Özdil 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi, Vatan Partisi Ankara 1. Bölge Bölgesi, 4'nci sıradan millet vekili adayıdır.

8 Aralık 1960 yılında Ankara'da doğdu. Ankara Devlet Konservatuvarı'nda yüksek lisansını tamamladı. Londra'da Guildhall School of Music ardından Royal Academy of Music'te George Hurst, Colin Metters, John Carewe, Sir Colin Davis ve Horst Neumann ile Orkestra Yöneticiliği, 1986'da İtalya'da Accademia Musicale Chigiana'da ünlü Orkestra Şefi Carlo Maria Giulini ile Alman Romantik Müziği üzerine çalıştı. Özdil, Royal Academy of Music’e kabul edilip, birincilikle mezun olan ilk kadın orkestra şefidir. 1988 yılında Hans Werner Henze Festivalinde " En İyi Yorumcu" ödülünü kazandı. 1992-1994 yılları arasında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrasında Şef Yardımcılığı yaptı. 1994’te Antalya Oda Orkestrasını kurup, 1997’de orkestrayı Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'na dönüştüren Özdil, Cumhuriyet tarihinde bir devlet orkestrası kuran en genç ve ilk kadın olma unvanını aldı. Türkiye'nin İlk Kadın Orkestra Şefi olan Özdil, kurucusu olduğu Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'ndan 2009’da Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’na Orkestra Şefi olarak atandı. 2009-2013 yılları arasında Orkestra Şefi olarak görev yaptı. Modern Müzik ve Türk Bestecilerinin eserlerinin seslendirilmesine verdiği öncelik nedeniyle British Council ve Sevda-Cenap And Vakfı’nın himayelerinde Ankara’da yeni kurulan Orkestra @ Modern’in 5 kurucu üyesinden biri olan Özdil, orkestranın şefliğini yapmaktadır. 2011’de Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Önder Kadın Ödülü’nün yanı sıra 2012’de yapılan halk oylamasıyla Mavi Nota Müzik Gazetesi Yılın Orkestra Şefi Ödülünü alan Özdil, bekardır.
Düzenleyen:  - Biyografi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...