AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın kimdir? Halil İbrahim Aşgın kaç yaşında, nereli? Öğrenim ve meslek hayatı…

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın kimdir? Halil İbrahim Aşgın kaç yaşında, nereli? Öğrenim ve meslek hayatı…

Biyografi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın kimdir? Halil İbrahim Aşgın kaç yaşında, nereli? Halil İbrahim Aşgın’ın mevcut mesleği nedir, evli mi? Halil İbrahim Aşgın’ın vaatleri nedir? AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın’ın hayatı ve biyografisi

AK Parti 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerine sayılı günler kala büyükşehir ve diğer il adaylarını açıkladı. Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Belediye Başkan Adayı olan Halil İbrahim Aşgın’ın hayatı araştırılmaya başlandı. Peki Halil İbrahim Aşgın kimdir? Halil İbrahim Aşgın kaç yaşında, nereli?

HALİL İBRAHİM AŞGIN KİMDİR?

Halil İbrahim Aşgın 1973’te Çorum Merkez ilçesi Boğacık köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Çorum’da bitirdi. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden tamamladı.

Marmara Üniversitesinde “5393 Sayılı Belediye Kanunu Çerçevesinde Yerel Özerklik Açısından Belediyeler” başlıklı teziyle yerel yönetimler alanında yüksek lisansını tamamladı. İngiltere’de dil eğitimi aldı. Doktorasını Hitit Üniversitesinde “Din-Siyaset İlişkisi Bağlamında MilliGörüş Hareketi” tezi ile din sosyolojisi alanında yaptı. 

17 yıl boyunca Yabancı Dil, Bilgisayar, Meslekî Eğitim ve Yeminli Mütercim Tercümanlık Merkezi Kurucu Müdürlüğü (Esnaflık) yaptı. Hitit Üniversitesinde 4 yıl yerel yönetimler alanında akademisyenlik yaptı. Birçok sivil toplum kuruluşunda kuruculuk, yöneticilik ve sözcülük gibi görevler üstlendi. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimi’nde AK Parti adayı olarak Çorum Belediye Başkanı olarak seçilmiştir.

İyi derecede İngilizce bilen Halil İbrahim Aşgın, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Düzenleyen:  - Biyografi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...