Faruk Özlü kimdir? AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Faruk Özlü Düzceli mi, nereli? Hayatı ve biyografisi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Faruk Özlü kimdir? AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Faruk Özlü Düzceli mi, nereli? Hayatı ve biyografisi

Biyografi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Adalet ve Kalkınma Partisi Düzce Belediye Belediye Başkan Adayı Faruk Özlü kimdir? Faruk Özlü kaç yaşında, nereli? Faruk Özlü'nün mevcut mesleği nedir, evli mi? Faruk Özlü'nün vaatleri nedir? AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Faruk Özlü'nün hayatı ve biyografisi

AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Faruk Özlü'nün hayatı ve biyografisi araştırılıyor. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde aday olan Faruk Özlü Düzceli mi, kimdir? Faruk Özlü nereli, kaç yaşında?

FARUK ÖZLÜ KİMDİR?

19 Kasım 1962 de Düzce’de dünyaya gelen Özlü, Düzce Lisesini bitirdikten sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesinde yaptıktan sonra Harvard Üniversitesi’nde Üst Düzey Yöneticilik ve İspanya’da Proje Mühendisliği eğitimi aldı.

1987 yılında Araştırma Görevlisi olarak kariyerine başladı. 1990 yılında Savunma Sanayi Başkanlığında Mühendis olarak görevlendirildi. Daha sonra Proje Müdürlüğü, Daire Başkanlığı, Müsteşar Yardımcısı görevlerini üstlendi. Türk Uçak Sanayi A.Ş (TUSAŞ), Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI), Havacılık Endüstrileri A.Ş (HEAŞ), Teknopark İstanbul ve Savunma Teknolojileri Mühendislik A.Ş (STM) Şirketlerinde yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığı yaptı.  ALTAY , ANKA, MİLGEM projelerinde görev yaptı. Daha sonra siyasi hayatına başlayarak bu görevlerden istifa etti.

Faruk Özlü kimdir? AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Faruk Özlü Düzceli mi, nereli? Hayatı ve biyografisi

2011 Genel Seçimlerinden milletvekili aday adayı olan Özlü meclise girememede 2015 yerel seçimlerinde AK Parti Düzce Milletvekili olarak meclise girdi. 2016 Yılında Binali Yıldırım tarafından 65. Hükümet Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görevlendirildi.

31 Mart Yerel Seçimlerinde AK Parti Düzce Belediye Başkanı Adayı olarak %47,14 oy alarak Belediye başkanı oldu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde Düzce Belediye Başkanlığı'na Faruk Özlü'nün aday gösterildiğini açıkladı.

Evli ve iki çocuk babası olan Faruk Özlü, iyi düzeyde İngilizce bilmektedir.

Düzenleyen:  - Biyografi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...