AK Parti Konya Belediye Başkan Adayı Uğur İbrahim Altay Kimdir? Uğur İbrahim Altay Konyalı mı, nereli?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
AK Parti Konya Belediye Başkan Adayı Uğur İbrahim Altay Kimdir? Uğur İbrahim Altay Konyalı mı, nereli?

Biyografi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

AK Parti Konya Belediye Başkan Adayı Uğur İbrahim Altay kimdir? Uğur İbrahim Altay kaç yaşında, nereli? Uğur İbrahim Altay’ın mevcut mesleği nedir, evli mi? Uğur İbrahim Altay’ın vaatleri nedir? AK Parti Konya Belediye Başkan Adayı Uğur İbrahim Altay’ın hayatı ve biyografisi

AK Parti Konya Belediye Başkan Adayı Uğur İbrahim Altay’ın hayatı ve biyografisi araştırılıyor. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde aday olan Uğur İbrahim Altay Konyalı mı, kimdir? Uğur İbrahim Altay nereli, kaç yaşında?

AK PARTİ KONYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI UĞUR İBRAHİM ALTAY KİMDİR?

Uğur İbrahim Altay, 1974’te Konya'da doğdu. İlköğretimini Selçuk İlkokulu’nda, ortaöğretimini Mevlana Ortaokulu’nda tamamlamış olan Altay, lise eğitimini ise Konya Gazi Lisesi'nde tamamladı. 1997’de Selçuk Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Mezun olduktan sonra bir yıl süreyle Proje Mühendisi olarak görev yaptı ve daha sonra 1999 yılında 263. dönem yedek subay olarak Şırnak'ta askerliğini yaptı.

İnşaat mühendisi olarak birçok nitelikli projede emeği geçen Uğur İbrahim ALTAY, 2004 - 2008 yıllarında TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi Başkan Yardımcılığı görevini üstlendikten sonra 2008’de TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanlığı'na seçildi. 31 Mart 2019 seçimlerinde ikinci kez Konya Büyükşehir başkanı olarak seçilen Uğur İbrahim Altay, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığı görevlerinin yanı sıra; Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığı, Tarihi Şehirler Birliği (League of Historical Cities-LHC) Başkan Yardımcılığı, Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği Başkanlığı İslam Başkentleri ve Şehirleri Birliği (Organization of Islamic Capitals and Cities- OICC) Yönetim Kurulu Üyeliği, Anadolu Medeniyetleri Belediyeler Birliği Başkanlığı, Konya Belediyeler Birliği Başkanlığı görevlerini de aynı anda yürüttü.

Altay, evli ve üç çocuk babasıdır.

UĞUR İBRAHİM ALTAY'IN VAATLERİ

Konya Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliği ile ülkemizin önde gelen müzelerinin envanterindeki eserlerden oluşan “750. Vuslat Yılında Hazreti Mevlana Sergisi” ni, Necmettin Erbakan Caddesi’ni ve daha birçok yeri ziyaret eden Uğur İbrahim Altay, Cephanelik ve Ağır Bakım Kentsel Dönüşüm çalışmalarının şehir için hayati önem taşıdığını dile getirerek buradaki çalışmaları hızlandıracağını, Eski Sanayi ve Karatay Sanayi kentsel dönüşüm çalışmalarıyla da önemli bir noktaya geleceğini, Konya’nın yıllardır konuşulan Kentsel Dönüşüm Projelerini tek tek hayata geçireceğini ve bu projelerinde; Mevlana Çarşısı, Altın Çarşı, Aladdin Cephe, Sağlıklaştırma, Taş Bina, Larende Dükkanları, Cephanelik, Yeni Caddeler ve Ağır Bakım Kentsel Dönüşümü olduğunu dile getirmiştir.

Düzenleyen:  - Biyografi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...