AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu kimdir? Kamil Saraçoğlu ne iş yapıyor, kaç yaşında, memleketi neresi? Kamil Saraçoğlu biyografisi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu kimdir? Kamil Saraçoğlu ne iş yapıyor, kaç yaşında, memleketi neresi? Kamil Saraçoğlu biyografisi

Biyografi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Adalet ve Kalkınma Partisi Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu kimdir? Kamil Saraçoğlu kaç yaşında, nereli? Kamil Saraçoğlu’ın mevcut mesleği nedir, evli mi? Kamil Saraçoğlu’ın vaatleri nedir? AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu’ın hayatı ve biyografisi

AK Parti 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerine sayılı günler kala büyükşehir ve diğer il adaylarını açıkladı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kütahya Belediye Başkan Adayı olan Kamil Saraçoğlu’ın hayatı araştırılmaya başlandı. Peki Kamil Saraçoğlu kimdir? Kamil Saraçoğlu kaç yaşında, nereli?

KAMİL SARAÇOĞLU KİMDİR?

Kamil Saraçoğlu, 1959 yılında Kütahya’da dünyaya gelmiştir. İlkokulu, ortaokulu ve imam hatip lisesini Kütahya'da tamamlamıştır. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde 1985 yılında tamamlamıştır. Lise yıllarında MTTB(Milli Türk Talebe Birliği)’nde idarecilik görevlerinde ve 1990 yılından itibaren aktif siyasetin içerisinde bulunmuştur. Ayrıca 1986'dan beri ticaretle uğraşmaktadır.

2001 yılında kurulan AK Parti İl Yönetim Kurulunda kurucu üye olarak görev almıştır. İlk kongreden sonra İl Başkan yardımcılığı görevinde bulunmuştur. 2004 yılındaki Yerel Seçimlerde de Kütahya Merkez İl Genel Meclis üyeliğine seçilmiştir. 2005-2009 yılları arasında İl Genel Meclis Başkanlığı yapmıştır. 2009 yerel seçimlerinde İl Genel Meclis üyeliğine 2.kez seçilmiştir. 2009 yılındaki AK Parti 3. İl Kongresinde Kütahya İl Başkanlığına seçilmiştir.

12 Haziran 2011 Genel Seçimlerinde Kütahya Milletvekili Aday Adayı olmuştur. 2012 AK Parti 4.olağan İl Kongresinde 2.kez Kütahya İl Başkanlığına seçilen Saraçoğlu 1. OSB ve 2.OSB Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulunmuştur.

Ticaret ve Sanayi Odası üyeliği, Kızılay, Yeşilay ve İmam Hatip Lisesi Koruma Derneklerine üyelikleri bulunmaktadır. 

Evli ve 3 çocuk babası olan Kamil Saraçoğlu 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’den Kütahya Belediye Başkanı seçilmiştir.

Düzenleyen:  - Biyografi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...