CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş kimdir? CHP Ankara adayı Mansur Yavaş kaç yaşında, nereli?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş kimdir? CHP Ankara adayı Mansur Yavaş  kaç yaşında, nereli?

Biyografi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

31 Mart Yerel Seçimleri için partiler hazırlıklarını tamamlıyor. Seçime girecek partilerin adayları birer birer netleşti. Gözler ise büyükşehir belediyelerine çevrildi. CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş oldu. Peki, CHP'nin adayı Mansur Yavaş kimdir? Mansur Yavaş'ın mesleği ne, kaç yaşında ? Mansur Yavaş'ın hayatı ve biyografisi haberimizde...

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'ın hayatı ve kariyeri merak ediliyor. CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş kimdir, nerelidir ve eğitimi nedir? Detaylar haberimizde...

MANSUR YAVAŞ KİMDİR?

31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde CHP Ankara adayı yeniden Mansur Yavaş oldu. Ankara'nın şu anki mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 2024 yılı 31 Mart seçimlerinde partisi tarafından yeniden aday gösterildi. Seçmeler ise Mansur Yavaş'ın hayatını ve kariyerini merak ediyor. Oy verecek Ankaralı seçmenler Mansur Yavaş'ın kim olduğu, ailesini ve eğitim hayatını sorguluyor. Mansur Yavaş kimdir? Mansur Yavaş'ın mesleği ne?

MANSUR YAVAŞ'IN HAYATI VE KARİYERİ

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, 23 Mayıs 1955’te Ankara, Beypazarı’nda dünyaya geldi. Avukat, siyasetçi ve Ankara mevcut Belediye Başkanı olan Mansur Yavaş, İlk, orta ve lise eğitimini Beypazarı’nda tamamladı. Mansur Yavaş, 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi.  Askerliğini savcı olarak yapan Mansur Yavaş, 13 yıl boyunca Beypazarı’nda serbest avukatlık yaptı. 

MANSUR YAVAŞ'IN SİYASİ KARİYERİ

Mansur Yavaş siyasete ilk olarak 1989-1994 yılları arasında Beypazarı Belediyesi Meclis üyesi olarak girdi. 1999-2009 yılları arasında da iki dönem Beypazarı Belediye Başkanı seçildi.

Mansur Yavaş, Tarihi Beypazarı köşklerinin restorasyonu ve binlerce yıllık Beypazarı tarihini koruma çalışmalarıyla Türk Dil Kurumu tarafından Türkçeyi koruma onuruna verilen “2001 Yılının En İyi Yerel Yöneticisi”, doğa savaşçılarının “Çevre Ödülü” gibi ödüller aldı ve 24 Eylül 2004 tarihinde TÜSİAV – Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı tarafından “Yılın Belediye Başkanı” seçildi. Ardından 2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Mansur Yavaş 2024 yılında ise 31 Mart yerel seçimleri için yeniden CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için mücadele edecek.

 

Düzenleyen:  - Biyografi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...