CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu kimdir? CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu kaç yaşında, nereli?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu kimdir? CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu kaç yaşında, nereli?

Biyografi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

31 Mart Yerel Seçimleri için partiler hazırlıklarını sürdürüyor. Siyasette hareketli günler yaşanıyor. Seçime girecek partilerin adayları birer birer netleşti. Gözler ise büyükşehir belediyelerine çevrildi. CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu oldu. Peki, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu kimdir? Ekrem İmamoğlu'nun mesleği ne, kaç yaşında ? Ekrem İmamoğlu'nun hayatı ve biyografisi haberimizde...

Siyaset sahnesinde son zamanların en çok konuşulan isimlerinden Ekrem İmamoğlu'nun hayatı ve kariyeri merak ediliyor. CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu kimdir, nerelidir ve eğitimi nedir? Detaylar haberimizde...

EKREM İMAMOĞLU KİMDİR?

31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde CHP İstanbul adayı yeniden Ekrem İmamoğlu oldu. İstanbul'un şu anki mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu özellikle 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin en çok konuşulan ismi olmuştu. 2024 yılında 31 Mart seçimlerinde partisi tarafından yeniden aday gösterilen Ekrem İmamoğlu'nun hayatı merak ediliyor. Oy verecek İstanbullu seçmenler Ekrem İmamoğlu'nun kim olduğu, ailesini ve eğitim hayatını sorguluyor. Ekrem İmamoğlu kimdir? Ekrem İmamoğlu'nun mesleği ne?

EKREM İMAMOĞLU'NUN HAYATI VE KARİYERİ

Ekrem İmamoğlu, 1970 yılında Trabzon'un Akçaabat ilçesine bağlı Cevizli köyünde doğdu. Ticaretle uğraşan Hasan İmamoğlu ile çiftçilik yapan Hava İmamoğlu'nun oğlu olaN Ekrem İmamoğlu ilkokul'a memleketi Trabzon'da başladı ve Trabzon Lisesi'ni bitirdi.Daha sonra İstanbul'a taşınan Ekrem İmamoğlu, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nden mezun oldu. Ardındanİstanbul Üniversitesi'nde İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü'nde yüksek lisans yaptı. Ekrem İmamoğlu'nun mesleği ne, ne iş yapar?

Hentbola ve Futbola ilgisi bulunan Ekrem İmamoğlu amatör olarak futbol oynadı. Aynı zamanda Trabzonspor Futbol Kulübü, Trabzonspor Basketbol Kulübü ve son olarak da Beylikdüzüspor Kulübü'nde yöneticilik yaptı.

1990 yılında Güngören'de köfteci dükkânı işletti. 1992 yılında ise aile şirketinde çalışmaya başladı. Bu sırada kentsel ve konut planlama projelerini yürüttü. Kendi anlatımıyla, bu alanlarda gördüğü ve fark ettiği  problemlerin çözümü için siyasete atıldı. 18 Kasım 1995'te Dilek Kaya ile evlendi. Ekrem ve Dilek İmamoğlu çiftinin Mehmet Selim (d. 1997), Semih (d. 2005) ve Beren (d. 2011) adlı üç çocuğu bulunuyor.

EKREM İMAMOĞLU'NUN SİYASİ KARİYERİ

 1990'ların başında bir yıl süreyle Anavatan Partisi'nin gençlik kollarında görev aldı. 2008'de CHP üyesi olduktan sonra 2009 Türkiye yerel seçimlerinde Beylikdüzü belediye başkanlığı için aday adayı oldu ve aday gösterilmedi. 2009'da CHP Merkez Yürütme Kurulu tarafından CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı'na getirildi. 2009'da CHP Beylikdüzü İlçesi 1. Kongresi'nde seçilen ilk ilçe başkanı oldu. Ardından CHP Beylikdüzü İlçesi 2. Kongresi'nde yeniden ilçe başkanı seçildi.

Ekrem İmamoğlu, 2014 Türkiye yerel seçimlerine Beylikdüzü'nde CHP'nin bir önceki seçimde yüzde 30 olan oy oranını yüzde 50,8'e çıkararak Beylikdüzü belediye başkanı olarak seçildi. 

2014 ila 2019 yıllarında Beylikdüzü'nde birçok projeyi hayata geçiren İmamoğlu,  31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı'nın CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterildi. Yüzde 48.82'lik oy oranıyla İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı olarak seçildi. Fakat YSK,  İBB Başkanlığı seçimlerini ve verdiği mazbatayı belediye başkanlığının 18. gününde  iptal etti.

23 Haziran'da gerçekleştirlen ikinci seçimde Ekrem İmamoğlu, yüzde 54,2'lik bir oy oranıyla yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildi. Halen aynı görevi yürütmektedir. 

2024 yılında ise 31 Mart yerel seçimleri için yeniden CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için mücadele edecek.

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - Biyografi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...