CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras Kimdir? Ahmet Aras kaç yaşında, nereli? Ahmet Aras öğrenim hayatı ve kariyeri...

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras Kimdir? Ahmet Aras kaç yaşında, nereli? Ahmet Aras öğrenim hayatı ve kariyeri...

Biyografi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras kimdir? Ahmet Aras kaç yaşında, nereli? Ahmet Aras’ın mevcut mesleği nedir, evli mi? Ahmet Aras’ın vaatleri nedir? CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras’ın hayatı ve biyografisi

Cumhuriyet Halk Partisi yerel seçimler için adaylarını açıklamaya devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Büyükşehir Belediye  Başkan Adayı Ahmet Aras oldu. Mevcut Bodrum Belediye Başkanı olan Ahmet Aras'ın hayatı ve biyografisi haberimizde.

AHMET ARAS KİMDİR?

Ahmet Aras, 03 Şubat 1970 tarihinde Muğla ili Bodrum ilçesinde dünyaya geldi. Cumhuriyet İlkokulu ve Bodrum Ortaokulu’nda bitirdi. Ortaöğrenimi için lise sınavlarına giren Aras, fen lisesine girmeye ve parasız yatılı okumaya hak kazandı. Maltepe Askeri Lisesi mezuniyetinden sonra Kara Harp Okulu’ndan Teğmen rütbesiyle Sistem Mühendisi olarak mezun oldu.

Ahmet Aras mesleki kariyerine 1992 – 1993 yılları arasında Konya’da başladı. 1993 – 1996 yılları arasında Ardahan’da 3 yıl boyunca görev yaptı ve Üsteğmen rütbesini aldı. 1996-2000 yılları arasında Bodrum Askerlik Şubesi Başkanlığı’nda, 2000-2004 yılları arasında Zara Askerlik Şubesi Başkanlığı’nda görev yaptı. 2004 yılında Yüzbaşı rütbesini aldı. 2004 yılında ise Şanlıurfa Viranşehir Askerlik Şubesi Başkanlığı’na atanan Ahmet Aras, 2008 yılına kadar devam eden bu görevini Binbaşı rütbesini alarak tamamladı.

2008 yılında Milli Savunma Bakanlığı’na atanarak 2011 yılı sonuna kadar Bakanlık kadrosunda görev yapan Ahmet Aras, 2012 yılında Kosova’da güvenliği sağlamakla görevli NATO önderliğindeki çok uluslu barış gücü Kosova Force’a (KFOR) atandı ve NATO Madalyasına layık görüldüğü bu görevi sırasında Yarbay rütbesini aldı. 

2013 yılında 30 yıl görev yaptıktan sonra kendi isteği ile emekli olmasının ardından, Bodrum’un Ortakent Sahili’nde turizm işletmesi açtı. 
2018 yılında, Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye oldu ve 2019 yılında Bodrum Belediye Başkanı seçildi.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi konusunda Kastamonu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yüksek Lisans yaptı.

İki kız babası olan Ahmet Aras iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Düzenleyen:  - Biyografi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...