CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hasan Süha Saral Kimdir? Hasan Süha Saral memleketi neresi, kaç yaşında, ne iş yapıyor? Hasan Süha Saral biyografisi...

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hasan Süha Saral Kimdir? Hasan Süha Saral memleketi neresi, kaç yaşında, ne iş yapıyor? Hasan Süha Saral biyografisi...

Biyografi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hasan Süha Saral kimdir? Hasan Süha Saral kaç yaşında, nereli? Hasan Süha Saral’ın mevcut mesleği nedir, evli mi? Hasan Süha Saral’ın vaatleri nedir? CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hasan Süha Saral’ın hayatı ve biyografisi

31 Mart 2024 yerel seçimleri yaklaşırken Cumhuriyet Halk Partisi adaylarını açıklamaya devam ediyor. CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hasan Süha Saral oldu. Hasan Süha Saral'ın hayatı ve biyografisi araştırılmaya başlandı. Peki CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hasan Süha Saral memleketi neresi, kaç yaşında, ne iş yapıyor? 

HASAN SÜHA SARAL KİMDİR?

Hasan Süha Saral, 1964 yılında Trabzon’da doğdu. Eğitim hayatını Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olarak tamamlamıştır. Hasan Süha Saral Türkiye Elektrik Kurumu’nda Afşin Elbistan Termik Santralinde Ölçü Kontrol Mühendisi olarak çalışmıştır. Daha sonra Türkiye Elektrik Kurumu ve TEAŞ gibi kurumlarda da görevler almıştır. Hasan Süha Saral TODAİE’de Kamu Yönetimi Uzmanlık Programı'nda (KYUP) yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. 

TELSİM, AyceLL/AVEA ve TURKCELL gibi telekomünikasyon şirketlerinde yöneticilik gibi önemli görevlerde bulunan Hasan Süha Saral, Aycell – ARİA birleşmesinde de büyük etkileri olmuştur. Ayrıca İran ve Pakistan gibi ülkelerin Telekomünikasyon şirketlerinde çalışan Hasan Süha Saral, bu ülkelerdeki operasyonlarda da görev almıştır.

2016 tarihinde kamu sektörüne tekrardan dönen Saral, daha sonra Enerji Bakanlığında EÜAŞ’ta AR-GE Müdürü olarak görev aldı. TÜBİTAK’ta önemli görevler üstlenen Saral aynı zamanda 2017 yılında da Eğitim, İş Sağlığı ve Güvenliği Daire Başkanı olmuştur. 
Hasan Süha Saral, kendi kurduğu firması ile Telekomünikasyon ve Enerji alanlarında çeşitli faaliyetlerde bulunmaya devam ediyor.

 

 

Düzenleyen:  - Biyografi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...