Bu çocuk mu terörist?

Bu çocuk mu terörist?

DÜNYA Haberleri

İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içinde bulunan Meşşu, İblin ve Belyun köylerine yapılan saldırıda sekiz sivil hayatını kaybetti

Suriye'de Beşar Esad rejimi ve İran destekli terörist grupları, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içinde bulunan Meşşu, İblin ve Belyun köylerine saldırdı. Suriye Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) Medya Sorumlusu Hasan el-Ahmet, karadan karaya atış yapan silahlarla yapılan saldırılarda sekiz sivilin hayatını kaybettiğini, dokuz sivilin de yaralandığını açıkladı. Yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırıldı. Sivillere yapılan her saldırıyı "teröristlerle mücadele ediyoruz" bahanesinin arkasına sığınan rejime, sosyal medyada "çocuklardan ne istiyorsun" diye tepki yağdı. Ayrıca batısında Şeyh Yusuf köyündeki Beyaz Baretlilerin merkezine hava saldırısı düzenlendi. Beş sivil savunma gönüllüsünün yaralandığı saldırıyı, Lâzkiye şehrindeki Hımeymim Üssünden havalanan Rus uçaklarının gerçekleştirdiği öğrenildi.

TÜRKİYE SINIRINDAKİ MÜLTECİLERDEN BM'YE TEPKİ
Öte yandan Rusya'nın, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararı doğrultusunda Suriye'ye sadece Hatay'daki Cilvegözü Sınır Kapısı'nın karşısındaki Babülhava'dan giren yardımları engellemek istemesi sonrası milyonlarca yerinden edilen sivili korku sardı. İdlib'in Türkiye sınır hattındaki Mahatta isimli kampa sığınan Türki Sultan "Babülhava sınır kapısı bölgede yaşayan sivillerin can damarı. Rusya insani yardımları rejimin üzerinden yapmayı başarırsa İdlib'de yaşayan beş milyon insana idam hükmü vermek gibi olacak" dedi. Rusya'nın BM'den bu kararı geçirmemesi gerektiğini ifade eden Sultan "Rusya bizi bombalayarak yerimizden etti. Öldürdü ve evlerimizi yıktı. Bu da yetmemiş gibi şu anda Babülhava'dan bize gelen insani yardımlara gözünü dikti. Çocukların ve yaşlıların canlarıyla oynuyorlar" şeklinde konuştu. Serakib ilçesindeki yerinden edilen Muhammed Ali de, "BM'nin insani yardımları Rusya'nın isteğiyle Esad rejimi aracılığıyla dağıtılması, rejimin işlediği katliamların ödüllendirilmesi anlamına geliyor" dedi.


 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...