AB, Türkiye’nin aşı kartını tanıdı

AB, Türkiye’nin  aşı kartını tanıdı

DÜNYA Haberleri

Avrupa Birliği (AB), aralarında Türkiye’nin de yer aldığı 3 ülkenin Covid-19 aşı sertifikalarının tanınmasına karar verdi.

AB Komisyonu, Türkiye, Kuzey Makedonya ve Ukrayna’nın uyguladığı aşı sertifikalarına “denklik” verilmesi kararı alındığını açıkladı. Açıklamada, kararın 20 Ağustos itibarıyla geçerli olacağına işaret edilerek üç ülkenin AB aşı sertifikası sistemine bağlanacağı, verdikleri aşı sertifikalarının “AB Dijital COVID Sertifikası” ile aynı koşulları taşıyacağı ve AB ülkelerinde de kabul edileceği bildirildi. Üç ülkenin AB’nin verdiği aşı sertifikasını tanıyacağı belirtilen açıklamada uygulama ile karşılıklı biçimde güvenli seyahat gerçekleştirilmesinin kolaylaşacağı kaydedildi. İkinci doz aşısı tamamlamış kişiler “COVID-19 Aşı Kartını” e-Nabız üzerinden veya Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasından temin edebiliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...