82 kilometre hızla gitti, 121 bin avro trafik cezası yedi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
82 kilometre hızla gitti, 121 bin avro trafik cezası yedi

DÜNYA Haberleri

Finlandiya'da iş adamı Anders Wiklof'a, 50 kilometre hız sınırı bulunan yolda arabasıyla 82 kilometre hızla gittiği için 121 bin avro trafik cezası yazıldı. Wiklof, yediği bu ceza sonrası pişman olduğunu söyledi. İş adamının bu ilk vukuatı değil...

Finlandiyalı iş adamı Anders Wiklof'a, dudak uçuklatacak cinsten bir ceza yedi. Ülkesinde yayımlanan Nya Aaland gazetesinin haberine göre Wiklof'a 121 bin avro (2 milyon 754 bin TL) ceza kesildi. Sebebi ise Wiklof'un saatte 50 kilometre hızla gidilmesi gereken bir yolda 82 kilometre hızla gitmesiydi.

WIKLOF: PİŞMANIM

Baltık Denizi'nde Finlandiya'ya bağlı özerk bir bölge olan Aaland Adaları'nda ikamet eden Wiklof "Bu konuda gerçekten üzgünüm ve paranın her halükarda hazine aracılığıyla sağlık hizmetleri için kullanılmasını umuyorum" dedi. Para cezasının yanı sıra Wiklof'un ehliyetine de 10 gün süreyle el konuldu.

82 kilometre hızla gitti, 121 bin avro trafik cezası yedi

BU İLK CEZASI DEĞİL

Wiklof, 2018'de 63 bin 680 avro para cezasına çarptırılmış ve 2013'te de 95 bin avro ödemek zorunda kalmıştı. Aaland doğumlu olan Wiklof, lojistik, helikopter hizmetleri, emlak, ticaret ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren bir holdingin yönetim kurulu başkanı olarak görev yapıyor.

CEZALAR GELİRE GÖRE HESAPLANIYOR

Öte yandan, Finlandiya'da benzer suçlar işleyen kişilere, gelirine göre ceza kesiliyor. Aynı ceza hesaplamasını İsviçre’de de uygulanıyor. 2010 yılında 37 yaşındaki İsveçli bir sürücüye Bern ile Lozan arasında 30 kilometre hız sınırı olan yolda 200 kilometre hızla gittiği için 1 milyon 110 bin avro (25 milyon 271 bin TL) ceza kesilmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı - İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...