Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Amerikalı milletvekili uyardı: DNA’nızı gereksiz yere özel şirketlerle paylaşmayın

Amerikalı milletvekili uyardı: DNA’nızı gereksiz yere özel şirketlerle paylaşmayın

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı ve Colorado Temsilcisi Jason Crow, DNA üzerinden sadece o kişiyi hedef alıp ölüdren biyolojik silah geliştirilebileceğini söyledi.

Kaydet
a- | +A

Aspen Güvenlik Forumu’nda konuşan Crow, Amerikalıları gereksiz yere DNA’larını özel şirketlerle paylaşmamaları konusunda uyardı. Crow, “Birinin DNA'sını alabilir, tıbbi profilini çıkarabilir ve o kişiyi öldürecek, savaş alanından çıkaracak veya iş yapamaz hale getirecek biyolojik bir silah yapabilirsiniz” dedi.

İnsanların soyları ve sağlıkları hakkında fikir edinmek için genetik haritalarını işletmelerle isteyerek paylaştığını belirten Demokrat milletvekili, bu bilgilerin biyolojik silah geliştiren firmalara satılabileceğini dile getirdi. Crow, DNA test hizmetlerinin yaygınlığı göz önüne alındığında durumun endişe verici olduğunu ifade etti.

BAKMADAN GEÇME
Korkunç iddia: Koronavirüs biyolojik silah
HABER

Korkunç iddia: Koronavirüs biyolojik silah

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.