ABD Dışişleri Bakanı Blinken: İsrailli ve Filistinli tüm siviller korunmalı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
ABD Dışişleri Bakanı Blinken: İsrailli ve Filistinli tüm siviller korunmalı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Blinken, İsrail ordusunun Gazze'de yer alan El Ehli Baptist hastanesine yönelik saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabındaki paylaşımda, "İsrailli ve Filistinli tüm siviller korunmalı" ifadesini kullandı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ndeki Al Ahli Baptist Hastanesine saldırı gerçekleştirdi. İsrail’in 12 gündür aralıksız bir şekilde devam eden bombardımanından kaçan Filistinlilerin sığındığı hastanenin savaş uçakları tarafından hedef alınması sonrasında 500’den fazla sivilin hayatını kaybetti.

İnfiale neden olan saldırı sonrasında İsrail’e yoğun bir tepki oluşurken, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, “İsrailli ve Filistinli tüm siviller korunmalı” açıklamasında bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesindeki 'patlama' nedeniyle derin üzüntü" duyduğun belirten Blinken, ABD'nin sivil hayatın korunmasını savunduğunu kaydetti.

Blinken, mesajında, "İsrailli ve Filistinli tüm siviller korunmalı." İfadesine de yer verdi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken: İsrailli ve Filistinli tüm siviller korunmalı

PENTAGON SÖZCÜSÜ İSRAİL’İN SALDIRISINA CEVAP VEREMEDİ

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, basın toplantısında, İsrail’in hava saldırısıyla vurduğu Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine ilişkin soruları cevapladı.

İsrail’e tam desteklerini yineleyen Singh, en az 500 sivilin öldüğü bildirilen hastane saldırısıyla ilgili sorulara, konuya ilişkin fazla bilgisi olmadığını belirterek kaçamak cevaplar vermesi dikkati çekti.

Singh, ABD’nin İsrail’e verdiği askeri yardımlara hiçbir ön şart koşmadığına işaret ederek, “Kesinlikle İsrail'e, Gazze'deki Hamas'ı etkisiz hale getirmesi ve etkili bir şekilde geri püskürtmesi için ihtiyaç duyduğu güvenlik sistemlerini veriyoruz. Bu, masum sivillerin öldürülmesi anlamına gelmiyor.” diye konuştu.

"İSRAİL'İN ÇOK YETENEKLİ VE PROFESYONEL ORDUSU VAR"

İsrailli yetkililerle yapılan görüşmelerde, savaş hukukunun desteklenmesinin mutlak gerekliliğini yinelediklerini aktaran Singh, “İsrail'in çok yetenekli ve profesyonel bir ordusu var. Gazze'de kullandıkları güvenlik yardımının da doğru şekilde Hamas'ı hedef almak için kullanılacağına, aynı zamanda masum sivillerin insani yardım için gidebilecekleri alanlar aramasına olanak sağlanacağına inanıyoruz.” ifadesini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken: İsrailli ve Filistinli tüm siviller korunmalı

HAMAS'I SUÇLADI

Öte yandan İsrail’in Gazze'deki hastaneyi bombalaması konusunda Hamas’ı suçlayan Sözcü, Hamas’ın sivillerin bulunduğu yapıların içinde faaliyetlerini sürdürdüğünü savundu.

Singh, İsrail’in, masum sivillerin hedef alınmaması konusunda savaş hukukuna uyması gerektiğini düşündüklerini ve bu konuda güvenlerinin tam olduğunu anlattı.

İSRAİL’DEN İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya yakın isimlerden birisi olarak bilinen Hananya Naftali’den sosyal medyada itiraf gibi bir paylaşım geldi. Naftali, X hesabından “İsrail Hava Kuvvetleri, Gazze'deki bir hastanenin içindeki Hamas terörist üssünü vurdu” paylaşımını yaptı. Ancak ölü sayısının artması üzerine gönderisini sildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...