ABD eski Başkanı Trump’ın başı beladan kurtulmuyor: Yeni ses kaydı ortaya çıktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ABD eski Başkanı Trump’ın başı beladan kurtulmuyor: Yeni ses kaydı ortaya çıktı

DÜNYA Haberleri

ABD’de savcılık, eski Başkan Donald Trump’ın görevden ayrılmadan önce İran’a olası saldırı planıyla ilgili Pentagon’a ait gizli belgeyi de beraberinde götürdüğünü söylediği ses kaydının ele geçirildiğini duyurdu. Bu son gelişmenin Başkanlık yarışı için hazırlıklarına devam eden Trump’ın siyasi kariyerine nasıl bir etki yapacağı merak konusu oldu.

ABD eski Başkan Donald Trump'ın uygunsuz veya sorgulanabilir yorumlar yapma ve ses kaydı geçmişi, Beyaz Saray sonrası hayatından yeni ifşalarla başka bir bölüm aldı.

En son örnek, CNN International'ın federal savcıların Trump'ın görevden ayrıldıktan sonra gizli bir Pentagon belgesini elinde tuttuğunu kabul ettiğine dair bir ses kaydına sahip olduğuna dair özel haberinden ortaya çıktı.

Kasetin, 2024'te Cumhuriyetçi Parti adaylığının öncüsü olarak Trump'ın siyasi konumunu zedelemesi pek olası görünmüyor.

Ancak yaşadığı yasal belirsizlikte bunun gerçek sonuçları olabilir.

YENİ SES KAYDI ORTAYA ÇIKTI

Federal savcılar, eski Başkan Trump'ın İran'a olası bir saldırı hakkında gizli bir Pentagon belgesini elinde tuttuğunu kabul ettiği 2021 yazındaki bir toplantının ses kaydını ele geçirdi.

Soruşturmaya aşina olan birçok kaynağa göre kayıt, Trump'ın Beyaz Saray'dan ayrıldıktan sonra gizli materyalleri elinde tuttuğunu anladığını gösteriyor.

Kaynaklardan ikisi, kayıtla ilgili olarak, Trump'ın yorumlarının bilgileri paylaşmak istediğini, ancak başkanlık sonrası kayıtların gizliliğini kaldırma konusundaki sınırlamaların farkında olduğunu gösteriyor.

ABD eski Başkanı Trump’ın başı beladan kurtulmuyor: Yeni ses kaydı ortaya çıktı

TRUMP SUÇLAMALARI REDDEDİYOR

Eski Başkan ve askeri yetkililerin gizli bir belgeyi tartışırken kaydedildiğinin ortaya çıkması, Beyaz Saray için yeniden hazırlıklar yapan Trump’ı yasal olarak zor durumda bırakabilir.

Trump herhangi bir suçlamayı reddediyor.

Trump’ın kampanya takımından biri, sızıntıların Trump çevresinde "gerilimi alevlendirmek" anlamına geldiğini söyledi.

Kaynak: CNN International

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...