ABD Savunma Bakanı, İsrail'i uyardı! "Sivilleri öldürerek savaş kazanamazsınız"

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
ABD Savunma Bakanı, İsrail'i uyardı! "Sivilleri öldürerek savaş kazanamazsınız"

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, sivilleri hedef alan İsrail'i uyardı. İsrail'in Gazze'de stratejik bir yenilgiye doğru gittiğini belirten Austin, "Sivilleri öldürerek savaş kazanamazsınız" dedi.

İnsani aranın 1 Aralık'ta sona ermesi ile birlikte İsrail ordusu Gazze Şeridi’ne yönelik kanlı saldırılarına yeniden başladı.

Çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 15 binden fazla Gazzeli sivili öldüren işgalci İsrail ordusuna bir uyarı da müttefiki ABD'nin savunma bakanından geldi.

"İSRAİL STRATEJİK BİR YENİLGİYE DOĞRU GİDİYOR"

ABD Savunma Bakanı Austin, İsrail'i "stratejik bir yenilgiye" doğru gittiği konusunda uyardı. Austin, "Bu tür bir savaşta ağırlık merkezi sivil halktır. Ve eğer onları düşmanın kollarına atarsanız, taktiksel bir zaferin yerine stratejik bir yenilgi koyarsınız" dedi. 

"SİVİLLERİ KORUMAK AHLAKİ BİR SORUMLULUK"

Tel Aviv yönetimine seslenen Austin, Gazze'deki Filistinli sivilleri korumanın hem "ahlaki bir sorumluluk hem de stratejik bir zorunluluk" olduğunu vurguladı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Semih Can 4 Aralık 2023 16:56

Sivillerin öldüğü bir savaşın kazananı olmaz

Zelal 4 Aralık 2023 16:55

ABD bile farkında

Sonraki Haber Yükleniyor...