ABD ve İngiltere uçakları Ukrayna sınırında devriye atıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD ve İngiltere uçakları Ukrayna sınırında devriye atıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal hareketi tüm dünyanın tepkisini çekiyor. Üçüncü Dünya Savaşı mı çıkacak soruları ortaya atılırken, Belarus, Japonya, Çin ve birçok ülkeden nükleer silahlara yönelik söylemler geliyor. Tüm bu gelişmelerin ortasında ABD ve İngiltere’ye ait uçakların Ukrayna sınırında devriye uçuşu yaptığı öğrenildi.

Tüm dünyanın gözü kulağı günlerdir Ukrayna'da. Rusya'nın işgal girişimi ve Ukrayna'nın başkenti Kiev dahil olmak üzere birçok kentini kuşatması, dünyanın dört bir yanından tepkilerin gelmesine neden oldu. İki ülke arasında müzakere sürecine girilirken İngiltere ve ABD'ye ait uçakların Ukrayna sınırında devriye uçuşu yaptığı ortaya çıktı.

Uçak takibi yapan internet sitesi Flightradar 24'ün verilerini inceleyen Remix News'ün haberine göre, NATO hava kuvvetlerine ait uçakların Ukrayna'yı yakından takip ettiği aktarıldı. Bununla birlikte, NATO'nun hazırlıklı olduğu belirtildi. 

Romanya'nın Köstence liman kentinde Mihail Kogalniceanu'dan havalanan ABD'ye ait keşif uçağının, Romanya'nın Rusya ile sınır doğu ve kuzeyinde devriye uçuşu yaptığı ortaya çıktı. Habere göre ayrıca, Boeing KC-135 Stratotanker tipi 2 hava yakıt ikmali uçağı ise, Polonya'nın Krakow kentinin doğusunda, Ukrayna sınırından yaklaşık 150 kilometre uzaklıkta havada daireler çiziyor. Remix News editörleri, aynı bölgede, F-35 Lightning tipi uçağın da devriyede olduğunu fark etti. 

ABD'ye ait olduğu belirtilen uçakların, Almanya'daki Rammstein Hava Üssü'nden havalandığını belirttiler. Bölgede devriye gezen ABD uçaklarının yanı sıra İngiltere Kraliyet Hava Kuvvetleri Mildenhall'e ait bir uçak da Romanya'nın Braşov kenti kuzeyinde görüldü. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...