Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

ABD'de adalet skandalları bitmiyor! 25 yıl sonra suçsuz olduğu ortaya çıktı

ABD'de adalet skandalları bitmiyor! 25 yıl sonra suçsuz olduğu ortaya çıktı

44 yaşındaki Miguel Solorio, 1998 yılında Los Angeles'ın güneydoğusundaki Whittier'de arabadan geçerken ölümcül bir silahlı saldırı nedeniyle tutuklandı. Solorio'nun tam 25 yıl sonra suçsuz olduğu ortaya çıktı ve talihsiz adam beraat etti.

Kaydet
a- | +A

İşlemediği bir cinayetten dolayı 25 yıl hapis yatan Kaliforniyalı bir adam, savcıların onun yanlışlıkla mahkum edildiğine karar vermesinin ardından perşembe günü hakim tarafından temize çıkarıldı ve serbest bırakılmasına karar verildi. 44 yaşındaki Miguel Solorio, 1998 yılında Los Angeles'ın güneydoğusundaki Whittier'de arabadan geçerken ölümcül bir silahlı saldırı nedeniyle tutuklandı ve sonunda şartlı tahliye ihtimali olmaksızın ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

25 YIL SONRA GELEN ÖZGÜRLÜK

ABD'nin California eyaletinde mahkeme, 25 yıl hapis yattığı cinayeti işlemediği anlaşılan mahkumun serbest bırakılmasına karar verdi. Los Angeles'taki Temyiz Mahkemesi Hakimi William Ryan, mahkum Miguel Solorio'nun (44) mahkumiyetinin hatalı olduğu yönündeki itirazı görüştü. Savunma avukatları, Solorio'nun cinayeti işlediği iddialarının "hatalı görgü tanığı uygulamasına" dayandığını öne sürdü. Los Angeles savcılığı ise mahkemeye, "2020'de ortaya çıkarılan yeni bilimsel görüş uyarınca, her bir görgü tanığının sadece bir kez ifadesinin alınması gerektiğine ve ifade süreçlerinin de tanıkları etkilediğine" dikkati çekerek, savunma tarafının iddialarının yerinde olduğunu bildirdi. Hakim Ryan ise savunma tarafının iddiaları ve savcılığın görüşünü değerlendirerek, hakkındaki hatalı mahkumiyet kararı nedeniyle 25 yıl hapis cezası çeken mahkumun beraatine hükmetti. Sacramento'daki Mule Creek Cezaevinin, Solorio'yu 5 gün içinde tahliye etmesi bekleniyor. Solorio, cinayet işlediği gerekçesiyle 1998'de tutuklanmış ve müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

UYANMAK İSTEMEDİĞİM BİR RÜYA

Duruşma sona erdiğinde Solorio, Kuzey Kaliforniya Masumiyet Projesi'ndeki avukatlarına teşekkür ederek onları "rüya takımı" olarak nitelendirdi. "Uyanmak istemediğim bir rüya gibi" dedi. "Sonunda bu gün geldi" ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME
ABD
HABER

ABD'de suçsuz yere 43 yıl yatan siyahi mahkum için 1,5 milyon dolar toplandı

35 yıl suçsuz yere hapis yatan kadına 3 milyon dolar tazminat
HABER

35 yıl suçsuz yere hapis yatan kadına 3 milyon dolar tazminat

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.